Povestea croitoresei românce care și-a deschis propriul atelier în Italia. „Mi-ar plăcea să dedic o zi...”

Povestea croitoresei românce care și-a deschis propriul atelier în Italia. „Mi-ar plăcea să dedic o zi...”

Într-un cartier din Forlì, regiunea Emilia Romagna, Anca Maria Luminița, o româncă stabilită în Italia de un deceniu, și-a scris propria poveste de succes. Pasionată de croitorie, femeia și-a deschis propriul atelier, specializat în crearea de vestimentații personalizate, repararea articolelor vestimentare și tapițerie.

O croitoreasă româncă și-a deschis propriul atelier în Italia FOTO Arhivă

Anca Maria Luminița este mamă a doi copii, a dezvăluit că mereu cusutul a fost pasiune. Locul său de creație poartă acum numele de „Felicità su misura” (Fericire pe măsură), potrivit publicației Rotalianul .

Afacerea, benefică pentru comunitatea locală

Atelierul său de croitorie reprezintă mult mai mult decât o simplă afacere. A fost înființat într-un cartier care a fost grav afectat de inundațiile din luna mai, iar mulți antreprenori locali au fost nevoiți să închidă porțile. Cu toate acestea, Anca Maria a ales să investească în comunitatea sa pentru a contribui la revitalizarea cartierului.

„Multe magazine de aici s-au închis, și așa am decis să deschid afacerea pentru a ajuta la repopularea cartierului după tot ce s-a întâmplat cu inundațiile din luna mai”, a povestit ea.

Atelierul ei servește și ca punct de întâlnire pentru comunitate, oferind un spațiu de joacă și studiu pentru copiii săi, Davide și Jonathan. Astfel, mămica poate să îmbine munca cu timpul petrecut alături de familie, ceea ce este o adevărată realizare personală.

Un alt aspect deosebit al atelierului condus de Anca Maria este angajamentul său pentru reciclare și transformarea articolelor vestimentare , uitate prin dulapuri, în piese moderne.

„Mi-ar plăcea să dedic o zi pe săptămână acelor articole vestimentare de care uităm adesea, să le reajustăm și să le actualizăm. Reciclarea este, de asemenea, importantă, pentru că anumite țesături din trecut nu mai există”, a spus ea.

Îmbrăcăminte care să aducă bucurie

Anca Maria a lucrat anterior în sectorul mobilei și într-o fabrică de tricotaje. Acum, visul ei este să devină designer vestimentar.

„Cusutul este pasiunea mea și sunt specializată în crearea de îmbrăcăminte, cum ar fi geci, pantaloni, paltoane. Aș dori să îmi creez propriul brand și linia mea personală”, a împărtășit femeia, potrivit sursei citate.

Anca Maria Luminița a mai adăugat că se concentrează pe crearea de îmbrăcăminte personalizată care să aducă bucurie și să celebreze unicitatea fiecărei persoane. De aici i-a venit și ideea numelui atelierului.

Într-o societate care impune adesea standarde de frumusețe greu de atins, ea își propune să ofere soluții vestimentare adaptate măsurilor și formelor naturale ale clienților săi.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO Președintele Iranului, Ebrahim Raisi, a murit / „Niciun semn de viață” la locul accidentului, spune televiziunea de stat iraniană

5 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?