Povestea medicului român primit într-o comunitate din Franța ca un adevărat salvator

Povestea medicului român primit într-o comunitate din Franța ca un adevărat salvator

Alexandru Mihailov, în vârstă de 52 de ani, este un medic român care lucrează în Franța din 2017. El povestește că a fost primit ca un salvator de către comunitatea din Saint-Aignan-sur-Roë (Mayenne) și că nu regretă decizia făcută în urmă cu 6 ani.

Alexandru Mihailov, medic român stabilit în Franța / Foto: ©Haut Anjou

„Încă îmi amintesc. Eram încordat în fața unei astfel de întâmpinări, dar am fost foarte bine primit", povestește medicul pentru actu.fr.

Acesta îți amintește cât de dificilă a fost perioada de început, dar și de sacrificiile pe care le-a făcut pentru a lucra în străinătate. Alexandru Mihailov și-a lăsat soția și copiii în România pentru a lucra în Franța într-o comună rurală de 900 de locuitori, după 20 de ani de muncă într-o comună din România cu 4.500 de locuitori. Totuși, acesta spune cu sinceritate că nu are regrete.

„Mă simt bine aici", spune el, în ciuda începutului complicat.

La un an după sosirea sa, soția și cei doi copii i s-au alăturat.

„Avem prieteni și am creat legături. Soția mea a fost asistentă medicală în România. Copiii mei s-au integrat foarte bine. Fiul meu este la un colegiu din Craon, iar fiica mea este studentă în Rennes. Ei vorbesc foarte bine franceza.”

Dificultăți lingvistice

Medicul mărturisește că limba franceză a fost o provocare și cu toate că a făcut meditații, a fost complicat la început, pentru că unii oameni vorbeau foarte repede.

„Cel mai greu a fost la telefon, pentru că nu poți vedea expresiile faciale. Cel mai greu a fost în pandemie, când toată lumea purta mască, dar, în cele din urmă, am reușit întotdeauna să ne înțelegem.”, mai povestește medicul.

De asemenea, el spune că „zilele au fost obositoare din cauza barierei lingvistice. A fost nevoie de un efort suplimentar de concentrare". Acesta mai adaugă că la un moment dat, a avut și îndoieli privind munca sa în Franța.

Diferențele dintre pacienți

În ceea ce privește pacienții săi, există câteva diferențe față de pacienții români pe care i-a tratat.

„Francezii mi se confesează mai ușor în legătură cu grijile lor și asta mă bucură. Este o dovadă de încredere. Mulți au fost toleranți față de dificultățile lingivistice pe care le aveam.”, a spus el.

În ceea ce privește munca sa, Alexandru Mihailov primește un feedback bun de la pacienți, iar el încearcă să îi ajute pe toți cât mai repede.

În ceea ce privește exercitarea profesiei sale, Alexandru Mihailov remarcă: „Nu există mari diferențe, medicamentele sunt aproape aceleași și există doar câteva detalii diferite în procesul de îngrijire al pacienților.”

Despre relația cu colegii săi francezi, medicul spune că se simte bine în preajma lor, dar și că este tratat ca un egal.

Alexandru a fost, de asemenea, un sprijin valoros pentru alți medici români care au ales să se mute în Franța.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 „Această funcție revine prin tradiție Statelor Unite” / Băsescu dezvăluie că nu România l-a propus pe Mircea Geoană la NATO!

5 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?