Povestea tragică a unei femei care a fost ucisă de soţul ei multimilionar, în timpul unei vacanţe în Africa

Povestea tragică a unei femei care a fost ucisă de soţul ei multimilionar, în timpul unei vacanţe în Africa

Lawrence Rudolph, în vârstă de 67 de ani, şi-a ucis soţia, Bianca Rudolph, cu o puşcă, în anul 2016. Pe lângă acuzaţia de crimă, bărbatul este învinuit şi de fraudă, după ce a încasat ilegal peste 4,8 milioane de dolari din asigurările de viaţă ale soţiei, potrivit CNN.

Rudolph a afirmat în faţa completului de judecată, în urmă cu o săptămână, că este nevinovat şi că „nu mi-am ucis soţia. Nu mi-am putut ucide soţia. Nu mi-aş ucide soţia".

Soţia dentistului a murit din pricina unei singure împuşcături, în timp ce cuplul se afla în vacanţă, în Zambia, în luna octombrie a anului 2016, conform CNN. Cei doi împărtăşeau pasiunea pentru vânătoare şi au hotărât să plece în această călătorie pentru un trofeu pe care ea şi l-ar fi dorit. Ei aveau două arme pentru vânătoare: o puşcă Remington.375 şi un Browning de calibrul 12.

Foto via CNN.com

Foto via CNN.com

Rudolph susţine că Bianca Rudolph s-a împuşcat din greşeală cu arma Browning, în timp ce îşi împacheta lucrările pentru a se întoarce acasă. Bărbatul le-a spus anchetatorilor că a auzit împuşcătura în zori, în timp ce se afla în baie şi a crezut că puşca s-a descărcat accidental în timp ce ea o punea în cutie, potrivit documentelor instanţei.

Însă, în urma unui proces care a durat trei săptămâni la Denver, un juriu alcătuit din şase bărbaţi şi şase femei l-a găsit vinovat pe Rudolph.

Cei doi erau căsătoriţi de 34 de ani, însă în anul 2000 au hotărât de comun acord ca fiecare să îşi vadă de viaţa lui, însă, cu toate acestea, să nu divorţeze.

Totodată, juriul a găsit-o vinovată şi pe iubita bărbatului, pe numele său Lori Milliron, de complicitate la crimă, obstrucţionarea justiţiei şi mărturie mincinoasă, conform Departamentului de Justiţie.

Milliron, care a fost judecată alături de Rudolph, a afirmat că cei doi soţi aveau o relaţie deschisă , conform documentelor judecătoreşti. Milliron şi Rudolph au fost împreună din anul 2017 până la arestarea sa, care a avut loc anul trecut, a afirmat avocata ei, John Dill, pentru CNN.

„Suntem dezamăgiţi de verdictul juriului, dar acesta este sistemul nostru", a spus Dill. „Lori Milliron este nevinovată şi vom continua să luptăm pentru a o exonera”, a mai adăugat avocata sa.

Potrivit documentelor instanţei, anchetatorii au afirmat că Rudolph a ridicat suspiciuni atunci când a încercat să incinereze cadavrul soţiei sale, în Zambia, la trei zile după moartea ei.

După ce a raportat moartea soţiei sale la Ambasada SUA din capitala Zambiei, Lusaka, un oficial al ambasadei a considerat că bărbatul îşi doreşte prea repede să facă demersurile de incinerare. Aşadar, împreună cu alţi doi oficiali ai ambasadei au decis să meargă la casa funerară unde a fost ţinut cadavrul acesteia pentru a face fotografii şi a păstra dovezi.

Rudolph i-a spus iniţial oficialului consular că soţia lui s-ar fi putut sinucide, dar în urma unei anchete s-a stabilit faptul că a fost vorba despre o descărcare accidentală.

Însă, în urma unei expertize medico-legale, rănile soţiei dentistului multimilionar ar fi fost cauzate de o împuşcătură trasă de la cel puţin doi metri distanţă.

„La această distanţă, există motive să credem că Bianca Rudolph nu a fost ucisă de o descărcare accidentală", se arată în plângere.

Procurorul american Cole Finegan a salutat decizia juriului.

„Bianca Rudolph a meritat dreptatea”, a declarat Finegan într-un comunicat. „Putem doar să sperăm că acest verdict va aduce familiei Biancai o oarecare linişte.”

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale