Povestea unui soldat rus care a fost martor la execuția a doi mercenari Wagner: „Au fost puși să-și sape singuri groapa” VIDEO

Povestea unui soldat rus care a fost martor la execuția a doi mercenari Wagner: „Au fost puși să-și sape singuri groapa” VIDEO

Un militar rus, care a fost capturat de forțele ucrainene, a relatat că a fost martor la execuția colegilor săi din forțele de mercenari Wagner, după ce aceștia și-au exprimat teama pe câmpul de luptă din Ucraina, relatează Newsweek .

După ce relatarea sa a început să circule pe canalele ucrainene de Telegram, postul de știri independent rusesc Nestka l-a identificat pe individ ca fiind Vladislav Izmailov, un fost deținut, în vârstă de 26 de ani, din orașul Samara, situat în sud-vestul Rusiei.

Izmailov a declarat că a fost recrutat de celebrul grup paramilitar Wagne r, la 27 septembrie, când fondatorul acesteia, Evgheni Prigojin , cunoscut drept „ bucătarul lui Putin ”, a vizitat închisoarea în care era închis.

Acesta a spus că i s-a oferit un contract pe o perioadă de șase luni în schimbul libertății și al scutirii de pedeapsa penală. Conform spuselor sale, alte circa 300 de persoane din acea închisoare au fost de acord să lupte în Ucraina.

Bunica și prietena tânărului i-au confirmat identitatea și au afirmat că a fost închis de mai multe ori, a relatat Nestka.

În 2017, Izmailov a primit o pedeapsă de un an și opt luni de închisoare. Foto: Captură YouTube

Înainte de a relata experiența sa pe front, Izmailov a afirmat că a vrut să acorde un interviu pentru că „a decis să spună tot adevărul”. Acesta a afirmat că „totul s-a dovedit a fi diferit” atunci când el și colegii săi militari au ajuns în Ucraina după un curs de pregătire care a durat două săptămâni.

„Și-au săpat propriul mormânt”

Spuneau că rata mortalității este scăzută. Dar, de fapt, rata mortalității este foarte mare. Puțini rămân în viață și va fi dificil să treacă prin aceste șase luni în viață", a declarat Izmailov.

Când a fost întrebat cu privire la rapoartele conform cărora rușii sunt executați dacă încearcă să-și abandoneze pozițiile de pe linia frontului, Izmailov a declarat că a fost martor la moartea a doi militari din unitatea sa după ce aceștia și-au arătat frica în luptă.

La primul asalt, eu am fost în al doilea grup. Echipa de evacuare era în fața mea. Erau doi oameni acolo care erau pur și simplu speriați. S-au speriat, era pentru prima dată într-un război. Și apoi cei doi au fost executați la bază”, a afirmat Izmailov.

„Și-au săpat propriul mormânt, pur și simplu au fost împușcați și îngropați”, a mai afirmat el.

Conform Idel.Realities, o publicație regională de știri a Serviciului Tatar-Bashkir al RFE/RL, în luna aprilie a anului 2017, Izmailov a primit o pedeapsă de un an și opt luni de închisoare fiindcă și-a jefuit un prieten și a furat o mașină pentru a-i vinde piesele.

Grupul Wagner a recrutat un număr mare de deținuți pentru războiul președintelui rus Vladimir Putin în Ucraina. Conform Olgăi Romanova, șefa grupului de apărare a deținuților Russia Behind Bars, unitatea de mercenari a recrutat în coloniile penale din regiunile îndepărtate ale Rusiei.

Rudele deținuților care ispășesc pedepse în Sankt Petersburg au afirmat pentru publicația rusă specializată în jurnalism de investigație iStories că Grupul Wagner oferă 200.000 de ruble (3.164 de dolari) și o amnistie pentru șase luni de serviciu „voluntar” în regiunea Donbas, dacă aceștia se întorc în viață.

Un fost deținut executat fiindcă a schimbat tabăra

Evgheni Nujin , un fost deținut rus care a fost recrutat în luna iulie de Grupul Wagner și care a acordat o serie de interviuri după ce a fost capturat de forțele ucrainene în luna septembrie, a fost executat în urmă cu o lună.

Imaginile cu uciderea sa au fost publicate în noiembrie de canalul de Telegram Grey Zone asociat cu grupul de mercenari. Clipul surprinde momentul în care un bărbat îl lovește pe Nujin cu un baros.

În interviurile pe care le-a acordat, Nujin îi criticase pe oficialii ruși și afirmase că vrea să schimbe tabăra.

„Bucătarul lui Putin” a afirmat că filmarea a fost „o lucrare regizorală excelentă care poate fi vizionată într-o singură ședință", în timp ce purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat că „nu era treaba noastră".

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Ucraina contraatacă și face ravagii pe tronsonul de cale ferată Moscova–Kursk

2 Horoscop vineri, 3 mai 2024. Cei din zodia Berbec fac o schimbare în viață, iar Scorpionii ignoră sfatul partenerului

3 Israelul retrage din serviciu bateriile sale de rachete Patriot. Cum explică experții decizia și ce se poate întâmpla cu ele

4 VIDEO Voi ați văzut ce se întâmplă cu mașinile electrice în Germania?

5 „Bă, voi știți ce mai fac copiii voștri?”