Poveştile unui român care a asistat la atacul armat din Las Vegas din 2017: ,,România este o ţară foarte sigură"

Poveştile unui român care a asistat la atacul armat din Las Vegas din 2017: ,,România este o ţară foarte sigură"

Faptul că România este o ţară care oferă foarte multă siguranţă cetăţenilor a început să fie crezut de tot mai multe persoane care au trăit ani de zile în străinătate. Aceasta este şi părerea unui român care s-a întors acasă după ce a locuit zece ani în Statele Unite ale Americii.

Atac armat Las Vegas 2017 SURSĂ Arhiva Adevărul

Proaspăt revenit în România, Albert Cornea a povestit cât de sigură i se pare ţara natală în comparaţie cu Statele Unite.

,,România îţi oferă sentimentul de acasă şi de siguranţă"

La doar două săptămâni de când s-a întors în casă, Albert, în vârstă de 33 de ani, a ajuns deja la o concluzie: România este o ţară foarte sigură.

,,În România nu te simţi în pericol când mergi pe stradă şi nu trăieşti cu gândul că oricând poate avea loc un atentat. În Statele Unite poţi întâlni foarte multe culturi, foarte multe religii, oameni cu diverse convingeri şi credinţe. Acest lucru poate conduce la conflicte spontane şi chiar la adevărate tragedii. Diversitatea este foarte bună, dar nu cred că poate oferi stabilitate din punct de vedere al siguranţei. În România te poţi plimba nestingherit noaptea pe stradă, cel puţin în Iaşi", a povestit Albert, ieşeanul în vârstă de 33 de ani.

Atacul armat din 2017 l-a găsit chiar în Las Vegas

Tânărul din Iaşi recunoaşte că părerea lui poate fi influenţată de faptul că a trăit şi a trecut prin atacul armat care a avut loc pe data de 1 octombrie 2017 în Las Vegas. Atunci, în jurul orei 22.00, un bărbat a început să tragă focuri de armă de la ferestrele etajului 32 al hotelului Mandalay Bay în mulțimea de 22.000 de oameni care asista la festivalul de muzică country Route 91 Harvest în Las Vegas Village , un lot de șase hectare situat pe partea opusă a Las Vegas Strip, una dintre cele mai populare zone ale orașului. În acea zi, Albert se afla chiar acolo şi povesteşte că a trecut prin clipe de coşmar, încercând să găsească adăpost. În urma atacului armat, 59 de persoane au murit şi alte 530 de persoane au fost rănite.

,,Chiar recent s-au împlinit şase ani de la acea tragedie, la începutul lunii. Eram foarte aproape de mulțimea în care s-a tras. Se auzeau focuri de armă şi a fost foarte înspăimântător. Imediat, eu şi prietenii am început să fugim, s-a creat o panică generală. Am reuşit să găsim adăpost, am intrat într-un magazin unde a fost încuiată imediat uşa şi au fost trase obloanele folosite când se închide magazinul. Am aşteptat acolo câteva ore, în timp ce ne informam, de pe internet, despre evenimentele care au loc în stradă. Abia apoi a reuşit să ieşim, după ce situaţia s-a calmat. Cred că şi acest eveniment mă face să văd România ca o ţară foarte sigură în comparaţie cu Statele Unite", a adăugat ieşeanul.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat