Prahova: Alianţă PNL-USR-PLUS pentru ''depesedizarea totală'' a judeţului

Prahova: Alianţă PNL-USR-PLUS pentru ''depesedizarea totală'' a judeţului

O alianţă politică între PNL, USR şi PLUS a fost constituită la nivelul judeţului Prahova în perspectiva alegerilor pentru Consiliul Judeţean (CJ), preşedintele USR Prahova, Mihai Poliţeanu, anunţând, joi, într-o conferinţă de presă, că scopul acesteia este "depesedizarea totală" a judeţului.

Potrivit sursei citate, Prahova este primul judeţ în care cele trei forţe de dreapta au consfinţit să colaboreze în această formulă, dorind să dea un exemplu tuturor judeţelor în care PSD reprezintă o "ameninţare" la adresa statului de drept.

"Mesajul nostru comun către prahoveni şi către ţară este următorul: astăzi, este începutul sfârşitului pentru PSD în Prahova şi pentru clanurile Cosma şi Ghiţă care conduc Prahova. Este începutul sfârşitului pentru caracatiţa pesedistă care a sugrumat acest judeţ în ultimii 20 de ani. Astăzi, USR, PNL şi PLUS au semnat un protocol politic care consfinţeşte o alianţă electorală pentru alegerea preşedintelui CJ şi alegerea Consiliului Judeţean. Vrem să câştigăm majoritatea absolută în CJ şi preşedinţia CJ. Nu ne-a fost uşor (...), a fost un compromis politic şi o decizie greu de luat, dar riscul ca Prahova să continue să fie un baronat condus de familia Cosma direct sau prin interpuşi, cum ar fi Bogdan Toader (actualul preşedinte al CJ n.r.), ne-a convins să lăsăm deoparte orice neînţelegeri, orice viziuni diferite privind politica naţională şi, respectând independenţa fiecărui partid şi acceptând competiţia liberă între partidele noastre la nivel local şi naţional, am decis să ne unim forţele pentru a scoate definitiv Prahova de sub zodia nefastă a PSD odată cu alegerile locale din septembrie 2020", a spus Poliţeanu.

El a arătat că Prahova a fost condusă, în ultimii 20 de ani, "de o structură de tip mafiot grupată în jurul familiilor PSD Ghiţă şi Cosma care au drenat resursele publice în interes propriu", iar obiectivul acestei alianţe este "depesedizarea totală a Prahovei" şi un angajament pentru prevenirea corupţiei şi lupta împotriva corupţiei.

Conform protocolului, cele trei partide au stabilit criterii de integritate pentru alegerile la CJ, astfel că pe lista de candidaţi nu vor fi persoane care au probleme penale, persoane aflate în incompatibilitate sau conflict de interese şi nici foşti membri ai PSD.

Pentru preşedinţia CJ Prahova va candida, din partea alianţei, preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, susţinut de celelalte două formaţiuni, pentru funcţia de vicepreşedinte urmând să fie susţinut candidatul USR-PLUS.

Totodată, lista de consilieri judeţeni va fi una comună, ea fiind deschisă de USR-PLUS, mergându-se apoi în alternanţă.

De asemenea, cele trei partide vor colabora şi la Câmpina, unde PNL va susţine pentru funcţia de primar candidatul USR-PLUS, dar şi la Mizil şi Blejoi, discuţii fiind purtate şi în alte localităţi ale judeţului.

Pentru Ploieşti, cele trei partide vor merge separat la alegeri, însă după scrutin, ele vor colabora aici, dar şi în restul localităţilor, pentru crearea de majorităţi.

Totodată, dacă PNL va câştiga Primăria Ploieşti, USR-PLUS va obţine un post de viceprimar, iar dacă va câştiga candidatul USR-PLUS funcţia de primar, atunci PNL va primi un post de viceprimar. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...