Prahova: Bărbat atacat de urs la Valea Doftanei

Prahova: Bărbat atacat de urs la Valea Doftanei

Un bărbat de 91 de ani a fost atacat, marți, de un urs la Valea Doftanei, victima care prezenta multiple plăgi fiind dusă de urgență la spital de un echipaj de ambulanță.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Serviciului Județean de Ambulanță Prahova, George Duță, victima a fost atacată de animal în curtea locuinței sale, aflată în apropierea pădurii.

Bătrânul a suferit multiple plăgi în regiunea abdominală și la femurul drept. Bărbatul a fost preluat de ambulanță și dus la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență Ploiești, urmând a fi transferat la Secția de Boli Infecțioase.

Conform datelor furnizate de Inspectoratul Județean de Jandarmi (IJJ) Prahova, persoana în cauză s-a deplasat spre o grădină aflată în imediata apropiere a pădurii pentru a verifica starea gardului, alegând ca traseu o potecă unde a surprins un urs care l-a atacat, bătrânul susținând că, în acel moment, a lovit animalul cu un topor.

La fața locului au fost depistate atât urme mari, cât și urme mai mici de urs, astfel că este posibil ca bărbatul să fi surprins o ursoaică cu pui, iar acesta să fie motivul atacului, informează sursa citată.

În cursul acestui an, mai multe persoane, în special ciobani, au fost atacate de urși, iar animalele au provocat pagube materiale după ce au intrat în gospodăriile oamenilor, omorând zeci de animale.

De asemenea, jandarmii au avut zeci de intervenții pentru îndepărtarea urșilor care au coborât în zonele locuite ale unor localități precum Bușteni, Comarnic, Breaza și Vălenii de Munte.

În data de 3 noiembrie, câteva zeci de crescători de animale din Comarnic și din localitățile învecinate au participat la un protest organizat pe DN1, în Comarnic, aceștia trăgând un semnal de alarmă față de atacurile repetate ale animalelor sălbatice.

Potrivit autorităților locale, din luna iulie și până în prezent, pe raza localității Comarnic au fost făcute 19 sesizări cu privire la atacuri ale urșilor, care au provocat pagube materiale, au atacat și rănit un bărbat și au omorât zeci de animale.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Pupila” lui Ciolacu, 9 ani de închisoare după ce a încercat să ucidă cu maşina un poliţist pe motocicletă

2 Scârboasă șobolănime mai colcăie la vârful acestei țări!

3 Fosta soție a lui Reghe rupe tăcerea. „Laurențiu mă ruga să divorțez întrucât cealaltă este gravidă. Ca și acu…

4 Idiotul ăsta ar trebui interzis în spitalele din România! / Mama anti vaccinistului Răzvan Constantinescu este „…

5 Așa o fi?