Prahova: CJ anunţă că va dota SJU cu aparatură necesară pacienţilor cu COVID-19, prin accesarea de fonduri europene

Prahova: CJ anunţă că va dota SJU cu aparatură necesară pacienţilor cu COVID-19, prin accesarea de fonduri europene

Consiliul Judeţean Prahova anunţă, joi, într-un comunicat de presă, că implementează un proiect cu fonduri europene de dotare a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) cu echipamente medicale şi de protecţie medicală, în vederea prevenirii extinderii infectării cu SARS-CoV-2 şi tratarea pacienţilor contaminaţi.

Implementarea proiectului începe din luna noiembrie.

"Obiectivul general al proiectului este creşterea capacităţii de gestionare a crizei sanitare prin investiţii necesare pentru consolidarea capacităţii de reacţie la criza de sănătate publică cauzată de pandemia SARS-CoV-2, în Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti, prin achiziţia de aparatură, dispozitive medicale şi alte dotări", precizează CJ Prahova.

Conform sursei citate, Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti va fi dotat cu aparatură de imagistică şi alte aparate şi echipamente specifice în tratarea pacienţilor diagnosticaţi cu COVID-19. Printre secţiile care vor beneficia de dotări sunt Boli Infecţioase, ATI, Unitatea de Primiri Urgenţe.

Valoarea totală a proiectului este de aproape 8,4 milioane de lei, iar perioada de implementare este de 21 de luni. Proiectul este finanţat prin Programul Operaţional Infrastructură Mare 2014 - 2020. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...