Prahova: CJSU se întruneşte, miercuri, pentru ridicarea carantinei instituite în satul Gornet

Prahova: CJSU se întruneşte, miercuri, pentru ridicarea carantinei instituite în satul Gornet

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Prahova se va întruni miercuri dimineaţă pentru ridicarea la termen a carantinei instituite în urmă cu două săptămâni în satul Gornet, a anunţat, marţi, Prefectura Prahova.

Potrivit sursei citate, Institutul Naţional de Sănătate Publică a dat aviz favorabil în acest sens, după ce a analizat propunerea Direcţiei de Sănătate Publică Prahova.

Astfel, CJSU va adopta o hotărâre privind ridicarea la termen la carantinei zonale, arată Prefectura Prahova.

Curtea de Apel Bucureşti a admis, marţi, cererea autorităţilor locale din comuna Gornet de anulare a ordinului şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU) privind intrarea în carantină a localităţii .

Pe de altă parte, judecătorii au respins cererea autorităţilor locale ca DSU să plătească daune de 4 milioane euro.

Decizia instanţei nu este definitivă, însă este executorie.

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Prahova a votat, în data de 22 iulie, instituirea carantinei zonale în comuna Gornet, după ce în decurs de două săptămâni în localitate au fost depistate 15 cazuri de COVID-19. Ulterior, şeful DSU a emis un ordin în acest sens.

Pe 29 iulie, autorităţile locale din Gornet au atacat ordinul DSU în instanţă. AGERPRES/ (AS- autor: Anamaria Constantin, editor: Karina Olteanu, editor online: Adrian Dădârlat)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…

5 VIDEO Cum, mint americanii? / Amănunte greu de digerat despre atentatul cu sute de victime din timpul retragerii americane din Afganistan, negat de Pent…