Prahova: Deputatul Sebastian Ghiță, la DNA Ploiești în dosarul lui Victor Ponta

Deputatul Sebastian Ghiță a declarat, marți după-amiază, la intrarea în sediul DNA Ploiești unde va fi audiat în dosarul lui Victor Ponta, că nu i-a dat bani fostului premier britanic Tony Blair.

Întrebat dacă a dat bani pentru PSD, acesta a spus că a dat doar sumele publicate în Monitorul Oficial.

De asemenea, întrebat cu privire la suma de 220.000 de euro despre care procurorii spun că Victor Ponta a primit-o pentru confirmarea propunerii unui om de afaceri drept candidat într-un colegiu în care exista certitudinea că acesta va câștiga, Sebastian Ghiță a negat că ar avea vreo legătură cu acești bani.

"Nu am dat 225.000 de euro niciunui partid, nici lui Tony Blair, nici plus, minus, nu am dat eu, Sebastian Ghiță, niciodată acești bani", a spus Ghiță, răspunzând unei întrebări.

Procurorii anticorupție spun că Victor Ponta și-a folosit autoritatea pentru confirmarea propunerii unui om de afaceri drept candidat într-un colegiu în care exista certitudinea că acesta va câștiga.

"Pentru desemnarea drept candidat pe listele unui partid politic a unui om de afaceri, într-un colegiu electoral în care formațiunea politică să aibă certitudinea că va obține mandatul pentru care se candida, Ponta Victor Viorel, în calitatea sa de președinte al respectivului partid politic, și-a folosit autoritatea pentru confirmarea propunerii acelui om de afaceri pe lista de candidați", se arată într-un comunicat al DNA.

Confirmarea propunerii a fost făcută de Ponta în scopul obținerii de foloase ce nu i se cuveneau, constând în plata sumei de 220.000 euro, necesară organizării unei vizite în România a unei personalități politice străine, mai arată DNA.

Surse apropiate anchetei spun că personalitatea politică străină despre care este vorba în acest caz ar fi fostul premier britanic Tony Blair.

AGERPRES/(A — autor: Anamaria Toma, editor: Nona Jalbă, editor online: Andreea Lăzăroiu)


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Acest mesaj va produce un cutremur în România

2 Cum se spală banii negri în Famiglie / Ilie Sârbu și-a luat apartament de două milioane de lei. Fiica Daciana i-…

3 Documente / „Pute rău! Miros de cătușe cu o duhoare puternică de corupție la achiziția celor 115 milioane de măș…

4 VIDEO Priviți, despre Armata Panterelor Negre care patrulează pe străzile orașelor din America nu vorbește nim…

5 BREAKING A explodat prima bombă în București! Robert Negoiță, primarul sectorului 3, anunță că nu va candida p…