Prahova: Dosar penal pentru ucidere din culpă, după moartea unui bebeluș la Maternitatea Ploiești

Polițiștii prahoveni au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă după ce rudele unui bebeluș născut la Maternitatea Ploiești și decedat la scurt timp de la naștere au depus o plângere, acuzând cadrele medicale de neglijență.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție (IJP) Prahova, Marian Popescu, a declarat, vineri, pentru AGERPRES, că rudele copilului au depus o plângere, în acest caz fiind deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă.

Bebelușul s-a născut la Spitalul de Obstetrică-Ginecologie din Ploiești și a murit la mai puțin de 24 de ore, familia acestuia susținând că medicii au dat asigurări inițial că acesta este sănătos.

"Să nască un copil perfect sănătos, sa ne asigure că este bine și la ora 6 dimineața să nu anunțe absolut pe nimeni că starea copilului s-a deteriorat... Ne-au spus că au sunat salvarea de la ora 6 dimineața și în jurul orei 10.30 — 11.00 a decedat copilașul și nici la momentul acela nu a venit salvarea să putem să-l mutăm la Giulești. (...) Ne-au asigurat că starea lui este foarte bună, că este bine. (...) Ni s-a spus că copilul este în regulă, a plâns ca un copil în regulă, a respirat cum trebuie și dintr-o dată, la ora 6 dimineața, starea lui s-a agravat. Un total dezinteres din partea lor!", a declarat Andrei Sfetcu, tatăl copilului.

Familia bebelușului spune că acesta a primit, la naștere, nota 8, vestea fiind comunicată după cezariană de o asistentă, nu de către medic.

De asemenea, asistenta le-a mai spus rudelor copilului că acesta este "bine".

Managerul spitalului, Alexandru Gheorghe, a explicat că bebelușul a suferit o insuficiență respiratorie și a fost resuscitat timp de peste o oră.

"Acest eveniment nefericit s-a produs pe 21 februarie, în dimineața acestei zile. Este vorba despre un nou născut care a decedat în condițiile în care a suferit de o insuficiență respiratorie. Am procedat la efectuarea unei analize a acestui caz, au fost contactați șefii de secții, li s-a solicitat punctul de vedere, iar analiza urmează să fie finalizată după ce se obține rezultatul de la Serviciul de medicină Legală. Din analizele efectuate s-a constatat că s-au respectat întocmai procedurile specifice în astfel de situații', a arătat sursa citată.

Reprezentantul IJP Prahova a precizat că în cursul zilei de vineri sunt așteptate rezultatele necropsiei.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Masturbatoarea PSD cheamă bucureștenii în stradă împotriva „dictaturii sanitare”! Șeful ei, Ciolacu, fol…

2 VIDEO Priviți și citiți! Acestea sunt măștile cu șpaga de la UNIFARM! Scandalul duce sus de tot! Pitcovici i-a…

3 Băsescu și Ponta, bălăcăreală la Cocina TV! Ponta: După şase seara, culcaţi-vă / Băsescu: E tonul prostului

4 Numărul cazurilor noi de coronavirus se menține uriaș / 592 de cazuri de infectare cu Covid după 14.680 de teste…

5 Demisie de ultima oră din PSD! / Prăbușirea în sondaje se accelerează! PSD ar pierde 1,5 procente lunar!