Prahova: Focar de COVID-19, depistat la un cămin privat de bătrâni

Prahova: Focar de COVID-19, depistat la un cămin privat de bătrâni

Un nou focar de COVID-19 a fost depistat pe raza judeţului, acesta fiind localizat la un centru rezidenţial privat destinat vârstnicilor, a informat, miercuri, Prefectura Prahova.

Potrivit sursei citate, 15 beneficiari dintr-un efectiv de 75 au fost testaţi pozitiv pentru noul coronavirus. În urma depistării acestor cazuri, s-a dispus testarea tuturor beneficiarilor şi dezinfecţia spaţiului.

În prezent, sunt active în judeţ 12 focare de COVID-19: cinci la agenţi economici, două la instituţii publice - Trezoreria Ploieşti şi Primăria Blejoi, unul la o subunitate a Inspectoratului Judeţean de Poliţie Prahova, trei centre de îngrijire persoane adulte (2 dintre ele private) şi unul la un centru de plasament.

De la începutul epidemiei şi până în prezent, la nivelul judeţului Prahova au fost confirmate ca infectate cu virusul SARS-CoV-2 un număr de 3.345 de persoane, dintre care 844 sunt cazuri active. Numărul total al deceselor asociate COVID-19 este de 123.

Numărul total de locuri destinate îngrijirii pacienţilor cu COVID-19 este de 328, dintre care 297 sunt ocupate.

De asemenea, toate cele 28 de locuri la ATI destinate celor testaţi pozitiv pentru noul coronavirus sunt ocupate, astfel că, pentru urgenţe, se vor cere transferuri.

De la intrarea în vigoare a Legii 136/2020 privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătăţii publice în situaţii de risc epidemiologic şi biologic, DSP a emis 585 de decizii de izolare şi 2.890 de carantină.

Numărul de teste realizat în judeţ, de la începutul epidemiei şi până în prezent, este de 17.893 (nu sunt incluse în acest număr testele efectuate la cerere de către angajatori şi persoanele care fac astfel de verificări pentru a merge în vacanţe în acele ţări care solicită un astfel de test), potrivit centralizării DSP Prahova. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro