Prahova: Fostul vicepreședinte al CJ, Radu Ionescu, și-a recunoscut fapta (rechizitoriu)

Fostul vicepreședinte al Consiliului Județean (CJ) Prahova, Radu Ionescu, trimis în judecată de procurorii DNA Ploiești, în stare de arest preventiv, pentru luare de mită, și-a recunoscut fapta, se arată în rechizitoriul întocmit de procurori în acest dosar. Conform documentului obținut de AGERPRES, în cursul urmăririi penale, Radu Ionescu a avut o atitudine sinceră, el recunoscând fapta comisă și regretând săvârșirea acesteia.

De asemenea, procurorii notează că unul dintre denunțătorii din acest dosar este rudă cu inculpatul, respectiv naș de cununie al acestuia.

Radu Ionescu este acuzat că a primit, prin intermediul a doi oameni de afaceri, un autoturism marca Volkswagen Golf, în valoare de 22.347 euro, pentru a sprijini societatea unuia dintre aceștia în derularea unor contracte de lucrări încheiate cu CJ și efectuarea la timp a plăților aferente.

De asemenea, mașina în cauză a fost primită și ca recompensă pentru numirea și susținerea unuia dintre cei doi oameni de afaceri în funcția de președinte în Consiliul de Administrație al unei societăți comerciale cu capital integral de stat.

Unul dintre martorii denunțători le-a spus procurorilor că Radu Ionescu a și specificat modelul autoturismului, dar și dotările pe care acesta trebuia să le aibă.

În schimbul autovehiculului respectiv, inculpatul, în calitate de vicepreședinte al Consiliului Județean Prahova în mandatul 2004-2008, a semnat, în numele președintelui CJ, în baza atribuțiilor de serviciu și a organigramei de funcționare a instituției, mai multe contracte de execuție lucrări cu una dintre firme, precum și documentația aferentă selecțiilor de oferte, rapoartelor de atribuire sau notelor de negociere, se mai arată în documentul citat.

Radu Ionescu a fost trimis în judecată, luni, de procurorii DNA Ploiești, în stare de arest preventiv, el fiind acuzat de luare de mită.

În cauză, procurorii au dispus instituirea măsurii asigurătorii a sechestrului asupra unui bun imobil ce aparține inculpatului, până la concurența sumei de 101.340,55 lei.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Prahova, cu propunerea de a se menține măsurile dispuse în cauză.

Radu Ionescu a fost arestat preventiv la data de 2 martie, iar ulterior a demisionat din funcția de vicepreședinte al Consiliul Județean Prahova. El a fost vicepreședinte CJ Prahova în perioada 2004-2008, iar în primăvara anului 2015 a fost numit în aceeași funcție din partea UNPR.

AGERPRES

 

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 CCR, asasinii României! / Dr Emilian Imbri, managerul spitalului Victor Babeș: Trei infectați au plecat / Și de la…

2 În ce țară trăim? Priviți, acestea sunt imagini din „Carrefour”, la Târgu-Mureș! / Produsele românești parcă ni…

3 Surse / Firea a încercat un scenariu lacrimogen cu ambulanța pe motiv de dosar la DNA privind spitalul Gomoiu

4 Document / Pacienții Covid au început să plece din spitale, începând de vineri / Statul rămâne fără instrumentul l…

5 Birchall / Daţi share, să se ştie cine apără Secţia Specială moşită de Iordache, Toader și Savonea