Prahova: Pacientul ars după explozia unei butelii nu întruneşte criteriile de transfer în străinătate

Prahova: Pacientul ars după explozia unei butelii nu întruneşte criteriile de transfer în străinătate

Pacientul în vârstă de 71 de ani din satul prahovean Coada Malului, comuna Măgurele, care a suferit arsuri grave , joi, după explozia unei butelii, nu întruneşte criteriile de transfer în străinătate, au anunţat reprezentanţii Spitalului Clinic de Urgenţă "Bagdasar-Arseni" din Capitală, unde se află internat bărbatul .

Potrivit acestora, bărbatul a fost supus investigaţiilor şi evaluării de către o echipă formată din chirurg plastician, chirurg de chirurgie generală şi medic ATI, iar, în conformitate cu ordinele Ministerului Sănătăţii aflate în vigoare, s-a stabilit că el va fi tratat în continuare la această unitate sanitară, întrucât nu îndeplineşte criteriile pentru a fi transferat în străinătate.

Conform datelor comunicate de Serviciul Judeţean de Ambulanţă Prahova, victima are 71 de ani, ultimele evaluări efectuate înaintea preluării acesteia de către elicopterul SMURD arătând că a suferit arsuri pe circa 50% din suprafaţa corporală.

Iniţial, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Prahova anunţase că, după explozia neurmată de incendiu a unei butelii, a fost rănit un bărbat de 47 de ani, care are arsuri de gradele III şi IV pe aproximativ 70% din suprafaţa corporală şi pe căile aeriene. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

3 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

4 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

5 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu