Prahova: Procurorul Mircea Negulescu a demisionat din magistratură

Prahova: Procurorul Mircea Negulescu a demisionat din magistratură

Procurorul Mircea Negulescu, de la DNA Ploiești, a demisionat din magistratură după ce, anterior, Inspecția Judiciară a dispus în cazul său începerea cercetării disciplinare, propunând suspendarea din funcție până la finalizarea procedurii.

* Inspecția Judiciară dispune cercetarea disciplinară a procurorului Negulescu; propune suspendarea din funcție până la finalizarea procedurii

Surse judiciare au confirmat, sâmbătă, că Negulescu și-a depus cu o zi în urmă demisia din magistratură, la puțin timp după ce IJ a dispus cercetarea disciplinară a acestuia.

"La 15 februarie 2017 Inspecția Judiciară s-a sesizat din oficiu ca urmare a apariției în mass-media a unor înregistrări audio al căror conținut este atribuit procurorului Mircea Negulescu. Ulterior, au fost înregistrate și conexate la prima lucrare sesizările, având același obiect, formulate de procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție și de un alt petent. Apreciind că există indiciile săvârșirii unor abateri disciplinare, inspectorii judiciari desemnați în cauză au dispus, la 17 februarie 2017, începerea cercetării disciplinare pentru abaterile disciplinare prevăzute de art. 99 lit. a), b) și j) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor și procurorilor", a comunicat, vineri, Compartimentul de informare publică al IJ, la solicitarea AGERPRES.

De asemenea, a fost înaintată Secției pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii propunerea de suspendare din funcție a magistratului până la finalizarea procedurii disciplinare, mai preciza sursa menționată.

Mircea Negulescu a cerut miercuri încetarea activității în cadrul DNA.

''Având în vedere apariția în spațiul public a unei înregistrări audio conținând un dialog atribuit unui procuror din cadrul Serviciului Teritorial Ploiești și unei alte persoane, la data de 15 februarie 2017 s-a înregistrat cererea formulată de magistratul respectiv de încetare a activității în cadrul Direcției Naționale Anticorupție. Această cerere a fost transmisă Secției de procurori a Consiliului Superior al Magistraturii, spre competentă soluționare'', se preciza într-un comunicat al DNA.

Ulterior, CSM a admis solicitarea procurorului Mircea Negulescu de încetare a activității în cadrul Serviciului Teritorial Ploiești al DNA și continuarea activității la Parchetul de pe lângă Judecătoria Câmpina.

Mircea Negulescu a instrumentat, printre altele, dosarul evaziunii de 35 de milioane de euro în care a fost trimis în judecată și fostul angajat al SGG Marcel Păvăleanu, dosarul "Lukoil", cu prejudiciu estimat la aproximativ două miliarde de euro, și a fost unul dintre procurorii care instrumentau, în cadrul DNA Ploiești, dosarul Ghiță — Ponta — Blair.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Marele fâs / „Celebra avocată” adusă de frații Tate din America a înfrânt

2 VIDEO Priviți ce făceau soldații ucraineni cu 8 luni înainte ca Rusia să invadeze Ucraina

3 Dezvăluiri de ultimă oră! / „Pâmânt în schimbul păcii” / Șeful CIA a negociat în secret pacea cu Ucraina și Rusia, luna trecută

4 VIDEO Ce o fi căutat liderul PSD Ciolacu la ăsta acasă?

5 Interlopul Nuțu Cămătaru și-a făcut bancă acasă și dă bani împrumut