Prahova: Profesor universitar de la UPG, condamnat pentru luare de mită

Prahova: Profesor universitar de la UPG, condamnat pentru luare de mită

Un profesor universitar din cadrul Universității de Petrol și Gaze (UPG) Ploiești a fost condamnat la închisoare cu suspendare pentru luare de mită în formă continuată, el fiind prins în flagrant după ce a luat bani de la studenți pentru a-i promova la un examen din sesiunea de restanțe.

Potrivit portalului instanțelor de judecată, Tribunalul Prahova l-a condamnat, luni, pe Alexe Călin Mureșan la trei ani de închisoare pentru luare de mită în formă continuată, faptă din perioada 17.09.2015—05.09.2016, instanța dispunând suspendarea executării pedepsei sub supraveghere pe un termen de trei ani.

Totodată, pe o perioadă de trei ani de la rămânerea definitivă a hotărârii, inculpatul are interdicția de a-și exercita profesia de cadru didactic, de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice și de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat.

Tribunalul Prahova a dispus confiscarea de la inculpat a sumei de 44.140 lei, obligându-l pe acesta la plata sumei de 11.000 lei reprezentând cheltuieli judiciare avansate de stat.

Decizia poate fi atacată cu apel în termen de zece zile de la comunicare.

Alexe Călin Mureșan a fost prins în flagrant după ce a luat mită de la aproape 50 de studenți pentru a-i promova la un examen din sesiunea de restanțe.

Potrivit unor comunicate de presă ale Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova și Direcției Generale Anticorupție făcute publice în septembrie 2016, inculpatul, profesor de matematică, era acuzat la acel moment că a luat mită 17.150 de lei de la 49 de studenți pentru a-i promova la un examen din sesiunea de restanțe.

AGERPRES/ (AS — autor: Anamaria Toma, editor: Diana Dumitru, editor online: Anda Badea)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Tun de 400 de milioane de euro! / Cui au dat liberalii licențele pentru nămolul de la Techirghiol și sarea de la…

2 „Femeile care vor să facă sex să poarte la job un cerculeț verde pe rever” / Controversă provocată de George Bu…

3 Alcov politic / În sfârșit, tractoristul Stănescu a primit verde de la Cotroceni să depună moțiunea de cenzură

4 Scandal la Zona liberă Curtici-Arad! „Marmota” s-a dedulcit la „ciocolată”?

5 Așa o fi?