Prahova: Profesor universitar de la UPG, condamnat pentru luare de mită

Prahova: Profesor universitar de la UPG, condamnat pentru luare de mită

Un profesor universitar din cadrul Universității de Petrol și Gaze (UPG) Ploiești a fost condamnat la închisoare cu suspendare pentru luare de mită în formă continuată, el fiind prins în flagrant după ce a luat bani de la studenți pentru a-i promova la un examen din sesiunea de restanțe.

Potrivit portalului instanțelor de judecată, Tribunalul Prahova l-a condamnat, luni, pe Alexe Călin Mureșan la trei ani de închisoare pentru luare de mită în formă continuată, faptă din perioada 17.09.2015—05.09.2016, instanța dispunând suspendarea executării pedepsei sub supraveghere pe un termen de trei ani.

Totodată, pe o perioadă de trei ani de la rămânerea definitivă a hotărârii, inculpatul are interdicția de a-și exercita profesia de cadru didactic, de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice și de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat.

Tribunalul Prahova a dispus confiscarea de la inculpat a sumei de 44.140 lei, obligându-l pe acesta la plata sumei de 11.000 lei reprezentând cheltuieli judiciare avansate de stat.

Decizia poate fi atacată cu apel în termen de zece zile de la comunicare.

Alexe Călin Mureșan a fost prins în flagrant după ce a luat mită de la aproape 50 de studenți pentru a-i promova la un examen din sesiunea de restanțe.

Potrivit unor comunicate de presă ale Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova și Direcției Generale Anticorupție făcute publice în septembrie 2016, inculpatul, profesor de matematică, era acuzat la acel moment că a luat mită 17.150 de lei de la 49 de studenți pentru a-i promova la un examen din sesiunea de restanțe.

AGERPRES/ (AS — autor: Anamaria Toma, editor: Diana Dumitru, editor online: Anda Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...