„Prea beți”/Revolta Wagner, programată într-un moment perfect, vineri seară când forțele de securitate ruse erau în dezordine

„Prea beți”/Revolta Wagner, programată într-un moment perfect, vineri seară când forțele de securitate ruse erau în dezordine

Analistul militar britanic, Chris Owen, susține că revolta mercenarilor Wagner a fost programată într-un moment perfect, vineri seară, într-un moment când forțele de securitate ale Rusiei se aflau în ”dezordine”, mulți dintre membri fiind prea beți pentru a avea o reacție rapidă.

”Forțele de securitate ale Rusiei sunt raportate a fi în dezordine în urma tentativei de revoltă a Grupului Wagner. Se pare că a fost programată perfect pentru un moment – vineri seara – când mulți membri ai personalului erau prea beți pentru a răspunde rapid, în timp ce alții refuză să lupte cu Wagner.

”80 la sută din personal miroase a băutură. Unii dintre ei abia se pot ridica în picioare. Nu îi pot înarma, nu îi pot trimite nicăieri. Vineri seara este momentul perfect pentru a începe așa ceva", scrie Chris Owen pe contul său de Twitter.

Istoricul militar susține că forțele Wagner au reușit să treacă granița din Ucraina fără opoziție, în ciuda ordinului de a nu le lăsa să treacă. ”Nimeni nu se conformează, deoarece nu este realist", precizează Chris Owen.

O luptă cu trupele Wagner pare a fi o temă comună, mai scrie Owen, mai ales în condițiile în care există un deficit de personal.

"La Rostov este o adevărată panică, mai ales în rândul poliției. Există un deficit de personal de peste 40 la sută în rândul celor chemați pentru operațiunea Cetatea”, susține analistul military.

Scenariul cel mai amenințător pentru Kremlin pare că se concretizează, în condițiile în care forțele de securitate par să se alăture activ mercenarilor Wagner sau refuză să acționeze împotriva lui.

”Ministerul Apărării a pierdut controlul asupra unui număr de unități și formațiuni din Districtul Militar de Sud-Est și nu va fi posibilă organizarea apărării de către Rosgvardia (Garda Națională Rusă) și FSB. Liderii locali sunt extrem de atenți în declarațiile lor”, spune Chris Owen .


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 „Ar fi primul val al ofensivei”

4 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?

5 Ovidiu Popescu, umilință maximă din partea patronului. Cu ce echipă va semna cel mai vechi om din lotul FCSB