Predescu (CFR Călători): Pasagerii trenului IR1696 au ajuns la destinație în siguranță, dar cu o întârziere de trei ore; manevrele de la Radomirești (Olt) au durat o oră

Predescu (CFR Călători): Pasagerii trenului IR1696 au ajuns la destinație în siguranță, dar cu o întârziere de trei ore; manevrele de la Radomirești (Olt) au durat o oră

Cei 300 de călători care se aflau în trenul IR 1696, care circula pe ruta Timișoara Nord - București Nord, au ajuns în siguranța la destinație, dar cu o întârziere de aproximativ trei ore, o oră fiind generată de situația de la Radomirești (Olt), când trenul a frânat automat, a declarat, marți, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al companiei, Alina Predescu.

"Trenul IR 1696 a ajuns la destinație de la 11:00, cu o întârziere de aproximativ trei ore, o oră fiind generată de situația de la Radomirești când trenul s-a frânat automat. Locomotiva a făcut niște manevre, s-a dus în stație, s-a reîntors, pentru că trebuia să facă proba frânei în condițiile în care așa sunt procedurile. A durat o anumită perioadă de timp până când șeful de tren și mecanicul au verificat din punct de vedere tehnic toată garnitura. Ulterior, trenul a plecat spre destinație și a ajuns la Gara de Nord cu o întârziere de trei ore, celelalte două ore fiind generate de limitările de viteză din cauza lucrărilor la infrastructură. Pasagerii erau în tren când au fost efectuate toate aceste manevre, dar au fost în afara oricărui pericol, aceștia ajungând la destinație în siguranță cu aceeași garnitură", a precizat Predescu.

Potrivit unui comunicat al CFR Călători, marți, 18 iulie 2017, în jurul orei 8:00, trenul InterRegio 1696 Timișoara — București a frânat automat în zona Dradomirești.

"Cei aproximativ 300 pasageri și și-au continuat călătoria în același tren, fără a fi pusă în pericol siguranța și securitatea acestora. Garnitura și-a reluat traseul, după aproximativ o oră de staționare și după realizarea tuturor probelor care se impun prin reglementările în vigoare", precizează comunicatul companiei.

În prezent sunt cercetate cauzele care au condus la aceasta situație, menționează reprezentanții CFR.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Cică Stroe „chiloțarul” s-ar da la vitrega lui Vela

2 „Ești o curvă, mi-ai furat bărbatul! Știu că acum este la tine și v-o trageți” / Caz stupefiant în Capitală. Soț…

3 Tudose, umilit de primarii PSD, la Iași!

4 Scandal sexual în una dintre cele mai bogate familii din lume. Suma primită de garda de corp de la Prinţesa Ha…

5 Păduchele din frunte / Ghiță, în coasta președintelui Vucic la înmormântarea patriarhului Serbiei