Predoiu: Candidații PNL în Capitală trebuie să elaboreze urgent planuri de creștere a notorietății

Predoiu: Candidații PNL în Capitală trebuie să elaboreze urgent planuri de creștere a notorietății

Președintele interimar al PNL București, Cătălin Predoiu, a declarat luni că liberalii care și-au anunțat intenția de a candida la primăriile din Capitală trebuie să elaboreze de urgență planuri de creștere a notorietății și a încrederii. "Membrii care și-au anunțat deja intenția de a candida vor elabora de urgență planuri de creștere a notorietății și a încrederii pe care le vor pune în aplicare la nivelul sectoarelor sub supravegherea și responsabilitatea copreședinților PNL de sector. O astfel de măsură urmărește să dea mai multă vigoare, viteză și substanță precampaniilor deja lansate de membrii PNL care intenționează să candideze la funcția de primar de sector", a spus, într-o conferință de presă, Predoiu, precizând că această decizie a fost luată luni, alături de altele, de PNL București.

El a adăugat că membri ai PNL București mai pot să-și anunțe intenția de a candida până la 1 februarie. Notificările privind intenția de a candida pot fi depuse la copreședinții organizațiilor de sector și la președintele filialei București.

Predoiu a indicat că o altă hotărâre îi vizează pe membrii PNL București aleși sau numiți în funcții publice din administrația locală de pe raza Capitalei, în servicii deconcentrate sau în funcții din companii comerciale, care trebuie să respecte cu strictețe în activitatea lor legea și toate principiile de integritate. Predoiu a precizat că liderii organizațiilor de sector vor veghea asupra aplicării acestei decizii și vor semnala orice derapaj de la principiile stabilite.

"Toți membrii PNL răspund politic, pe lângă răspunderea pe care o are fiecare personal în fața legii, în fața organizației PNL București pentru orice faptă, orice act care nu se încadrează în lege și în principii de integritate publică", a subliniat Predoiu.

În ceea ce privește votul în două tururi de scrutin la alegerile locale, prim-vicepreședintele liberalilor a afirmat că PNL București sprijină copreședinții partidului în acțiunile politice pentru a obține modificarea legislației în acest sens.

"PNL București, așa cum s-a solicitat deja, cere Guvernului o ordonanță de urgență pentru a se modifica legislația în vederea introducerii alegerii primarilor în două tururi de scrutin", a adăugat Predoiu.

El a informat că o altă decizie are în vedere punerea în aplicare a unui plan complex de reformă a PNL București, care vizează activitatea filialei dincolo de alegerile locale. Potrivit lui Predoiu, planul de reformă este structurat pe mai multe capitole, respectiv unul politic privind reluarea unui dialog intens cu cetățenii și unul referitor la comunicare, context în care vor fi lansate mai multe programe de dialoguri civice cu cetățenii din sector, dialoguri informale cu presa și cu privire la atragerea de noi membri PNL.

"Toți liderii PNL de la nivel local (...) și candidați în alegerile locale vor respecta criteriile de integritate și de carieră adoptate de PNL. Cei care nu vor îndeplini aceste criterii vor fi înlocuiți", a spus liderul liberal.

Potrivit lui Predoiu, PNL are suficiente forțe să genereze un candidat propriu pentru Capitală. El a anunțat că în februarie vor fi desemnați toți candidații la locale în București.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

2 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 „Au vrut ca o Ucraină epuizată, dar încă neînvinsă, să fie forțată să se așeze la masa negocierilor cu o Rusie epuizată, dar și neînvinsă”