Predoiu: Momentul de reculegere de la Congresul PSD a fost de fapt o jignire adusă inteligenței românilor

Predoiu: Momentul de reculegere de la Congresul PSD a fost de fapt o jignire adusă inteligenței românilor

Prim-vicepreședintele PNL, Cătălin Predoiu, afirmă că momentul de reculegere ținut la Congresul PSD pentru victimele comunismului reprezintă o "jignire adusă inteligenței românilor" și o "probă a ipocriziei maxime a unui politician cinic și ipocrit", cu referire la Liviu Dragnea.

"În ultimii 25 de ani, PSD s-a aflat 15 ani la guvernare și a avut timp de 10 ani președinția României. În mod inevitabil, PSD și-a pus amprenta pe societatea românească, pe destinul nostru și și-a pus-o într-un fel care a risipit de fiecare dată șansele românilor de a trăi într-o societate deschisă, performantă, corectă. Momentul de reculegere de astăzi din congresul PSD este proba ipocriziei maxime a unui politician cinic și ipocrit, a fost de fapt o jignire adusă inteligenței românilor", a declarat Predoiu, duminică, într-o conferință de presă.

El consideră că social-democrații ar fi trebuit să se reculeagă și să le ceară scuze românilor pentru mai multe lucruri, cum ar fi "corupția de stat din vremea guvernelor PSD, privatizările frauduloase, inventarea furtului votului și a șpăgilor electorale, ordonanța furtului de primari, blocarea votului românilor în campania prezidențială din 2014".

Liderul PNL a mai declarat că reuniunea PSD s-a dovedit a fi un "simplu târg al puterii între inculpați, trimiși în judecată, condamnați sau achitați", un congres al "prietenilor Justiției".

"PSD nu se poate moderniza, așa cum ne spune Dragnea, pentru că nu dispune de mentalitatea necesară modernizării.Modernizare înseamnă trecerea în slujba agendei cetățeanului. Cine din conducerea PSD poate oferi garanții că acesta va trece în slujba agendei cetățeanului? Șeful PSD și premierul PSD sunt de mii de ori mai bogați decât cei pe care ei pretind că îi reprezintă. Nu s-au îmbogățit în privat, practicând o profesie sau făcând o afacere, ci în funcții publice prost plătite, dar cu acces la smântânirea bugetului, adică a banilor cetățenilor români", a afirmat Cătălin Predoiu.

În ceea ce privește calitatea guvernării lui Victor Ponta, prim-vicepreședintele liberal a afirmat că acest guvern a fost "cel mai bun guvern la furat, mai bun decât cel al lui Adrian Năstase", el adăugând că Guvernul Năstase n-a avut 20 de miniștri inculpați sau condamnați, n-a avut prim-ministru trimis în judecată.

"În cei trei ani și jumătate de mandat, Ponta n-a pornit un șantier de autostrăzi și n-a reformat nimic în sănătate și educație. A reușit să ne readucă în poziția în care ambasadorii noștri trebuie să acopere rușinea de a avea un guvern corupt și repetent la absorbția de fonduri europene. Ponta spune că e cel mai bun, dar 80% din ceea ce a promis a rămas nerealizat", a completat Predoiu.

În opinia sa, Guvernul Victor Ponta "ruinează deliberat echilibrele economice prin politici bugetare iresponsabile și populiste", subliniind că acest lucru se va vedea dramatic în 2016 și mai ales 2017.

"Ponta dovedește nepăsare față de viitorul economiei. Pe el îl interesează doar atragerea de voturi, amanetând viitorul. Este și aici o dovadă a micimii sale de caracter și a lipsei de patriotism. Iată de ce PSD-ul condus de Dragnea și Guvernul condus de Ponta sunt adversarii noștri nr. 1, pentru că sunt adversarii României", a susținut Predoiu.

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a propus la Congresul extraordinar al partidului de duminică un moment de reculegere pentru victimele comunismului .

"Nu am avut curajul să condamnăm crimele comunismului, nu ne-am asumat unele greșeli făcute în primii ani de după Revoluție. Tratamentul politic aplicat unor supraviețuitori sau unor victime ale dictaturii poate nu a avut moderația și respectul cu care trebuiau tratați acei oameni. (...) Trebuie să ne cerem iertare, chiar dacă nu noi suntem vinovați", a afirmat Dragnea. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Halep, decizie majoră pentru French Open: Simona are de acum o singură șansă să joace la Paris

2 Lupta pentru Marea Neagră nu s-a încheiat

3 Câte rachete supersonice are Rusia pe stoc, potrivit estimărilor ucrainene

4 VIDEO George Simion, derapajul disperării? / Ți-au slăbit șuruburile, țărănușule?

5 Fostul slugoi al Elenei Udrea și-a cumpărat o vilă de 352 de metri pătrați în Belgia