Premieră penală în istoria modernă a Rusiei. Doi militari ruși au fost acuzați că nu au împiedicat atacul Ucrainei pe teritoriul Rusiei

Premieră penală în istoria modernă a Rusiei. Doi militari ruși au fost acuzați că nu au împiedicat atacul Ucrainei pe teritoriul Rusiei

Potrivit ziarului Kommersant, unul dintre ofițeri, prin acțiunile sale, nu a împiedicat atacul Forțelor Armate ale Ucrainei pe teritoriul Federației Ruse în regiunea Belgorod în primăvara anului 2022, atac soldat cu decese în masă și răniri ale personalului militar, precum și cu distrugerea și deteriorarea echipamentelor militare.

Atac ucrainean asupra unui depozit de combustibil în Belgorod. Foto: Arhiva Adevărul

Împotriva a doi militari ruși a fost deschis un dosar penal pentru încălcarea regulilor de serviciu de luptă, încălcare ce a dus la consecințe grave, arată serviciul de presă al instanțelor din Sankt Petersburg. Dosarul penal este clasificat. În același timp, Kommersant , citând ancheta și surse, scrie că unul dintre ofițeri, prin acțiunile sale, nu a împiedicat atacul Forțelor Armate ale Ucrainei pe teritoriul Federației Ruse în regiunea Belgorod în primăvara lui 2022, atac ce s-a soldat cu decese și răniri în masă ale personalului militar, precum și cu distrugerea și deteriorarea echipamentelor militare.

Tribunalul militar al garnizoanei Sankt Petersburg a anunțat astăzi pronunțarea a două hotărâri privind extinderea măsurilor preventive sub formă de detenție în ceea ce privește personalul militar acuzat de săvârșirea unei infracțiuni în temeiul părții a 2-a articolului 340 din Codul penal al Federației Ruse (încălcarea regulile serviciului de luptă),” se arată în comunicat.

Pentru unul dintre învinuiți, termenul de detenție a fost prelungit până pe 2 iulie inclusiv, iar pentru al doilea – până pe 5 mai (se știe că aceștia se află în arest din luna mai a anului trecut). Pe 27 martie, instanța militară a primit cereri de prelungire.

Kommersant, citând o hotărâre judecătorească, scrie că, incidentul a avut consecințe grave deoarece în urma atacului 7 militari au fost uciși, 43 de persoane au fost rănite și/sau șocate de obuze, 15 echipamente au fost distruse și 30 de echipamente au fost avariate, rezultând o pagubă totală de 89 de milioane de ruble.

Conform publicației, anchetatorii militari au aplicat pentru prima dată în istoria modernă a Rusiei partea 2 a acestui articol din Codul penal al Federației Ruse, care prevede până la zece ani de închisoare.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 De citit...

4 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”