PREMIERE CINEMATOGRAFICE Două filme de acţiune, ''Operation Fortune: Ruse de guerre'' şi ''Outfit'', rivalizează pe marile ecrane (VIDEO)

PREMIERE CINEMATOGRAFICE Două filme de acţiune, ''Operation Fortune: Ruse de guerre'' şi ''Outfit'', rivalizează pe marile ecrane (VIDEO)

Două filme de acţiune, ''Operation Fortune: Ruse de guerre'' şi ''Outfit'', alături de filmul horror, ''Umma'', îşi dispută în acest weekend box-office-ul nord american, potrivit site-ului de specialitate Internet Movie Data Base (Imdb).


"Operaţiunea Fortune: Ruse de guerre" este un film de spionaj cu mult umor în regia lui Guy Ritchie, după un scenariu scris de Ivan Atkinson şi Marn Davies. În rolurile principale îi regăsim pe Jason Statham, Aubrey Plaza, Josh Hartnett, Cary Elwes, Bugzy Malone şi Hugh Grant.

Super-spionul Orson Fortune şi echipa sa de agenţi de top îl recrutează pe cel mai mare star de cinema de la Hollywood, Danny Francesco, pentru a-i ajuta într-o misiune sub acoperire: să-l oprească pe vânzătorul de arme Greg Simmonds să vândă o nouă tehnologie mortală de arme care ameninţă să tulbure ordinea mondială.

Orson Fortune (Jason Statham) este trimis să urmărească şi să oprească vânzarea unei noi tehnologii mortale de arme, folosită de miliardarul Greg Simmonds (Hugh Grant). Făcând echipă fără tragere de inimă cu unii dintre cei mai buni agenţi ai lumii (Aubrey Plaza, Cary Elwes, Bugzy Malone), Fortune şi echipa lui îl recrutează pe starul hollywoodian, Danny Francesco (Josh Hartnett), pentru a-i ajuta în misiunea lor sub acoperire de a salva lumea.


Un alt film de acţiune este "Outfit" (Croitorul mafiei) în regia lui Graham Moore care a scris şi scenariul în colaborare cu Johnathan McClain. Distribuţia filmului îl are în frunte pe actorul britanic laureat cu Oscar, Mark Rylance, alături de Zoey Deutch, Dylan O'Brien şi Johnny Flynn.

Acţiunea filmului se petrece la Chicago în anii '50. Leonard (Rylance) este un croitor englez care confecţionează costume elegante pentru celebra firmă londoneză Savile Row. Însă o tragedie personală îl obligă să plece la Chicago, unde ajunge să lucreze într-un mic atelier de croitorie dintr-o zonă dificilă a oraşului. Singurele persoane care îşi permit să-şi comande acolo costume sunt o familie de gangsteri. Această familie mafiotă va încerca să profite de bunătatea şi de naivitatea lui Leonard.

Filmul a fost prezentat la Festivalul de la Berlin 2022 şi i-a impresionat pe critici care au salutat această îmbinare de "film noir cu thriller-ul modern" şi mai ales interpretarea lui Mark Rylance care face din nou un rol excepţional. "Moore a creat un film cu gangsteri cult şi incitant care aduce prospeţime unui gen destul de uzat şi care impresionează mai ales datorită jocului actoricesc al lui Rylance", a fost de părere critica de specialitate.


Cu totul alt gen este "Umma" un film care îmbină supranaturalul cu elemente horror. În rolurile principale îi regăsim pe actorii Sandra Oh şi Dermot Mulroney, alături de Fivel Stewart, Odeya Rush, MeeWha Alana Lee şi Tom Yi. Sam.

O imigrantă coreeană, Amanda (Sandra Oh), şi fiica ei locuiesc la o fermă izolată, crescând albine şi trăind fără tehnologie modernă. Când Amanda primeşte cenuşa incinerată a mamei ei înstrăinate, ea dezlănţuie un spirit malefic care vrea să-i fure trupul pentru sine. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...