Premierul britanic şi-a cerut scuze pentru că nu a purtat mască în timpul vizitei sale la un spital

Premierul britanic şi-a cerut scuze pentru că nu a purtat mască în timpul vizitei sale la un spital

Premierul britanic Boris Johnson şi-a cerut scuze pentru că nu a purtat mască sanitară în timpul unei vizite pe care a întreprins-o săptămâna trecută la un spital, informează miercuri dpa.

Potrivit lui Johnson, au fost "doar 30 de secunde" cât el nu a purtat mască în timpul vizitei sale la Hexham General Hospital, pe 8 noiembrie. De asemenea, el a spus că şi-a pus masca imediat ce şi-a dat seama de eroare.

Boris Johnson a fost interpelat miercuri de preşedinta Comisiei parlamentare pentru Afaceri Interne, Yvette Cooper, care a spus că premierul are datoria de a respecta standarde mai înalte, inclusiv în ceea ce priveşte portul de mască.

Boris Johnson a răspuns: "În ceea ce priveşte faptul că nu am purtat mască la Hexham Hospital, (acuzaţie) pe care aţi adăugat-o litaniei cu infracţiunile mele, pot să spun numai că de fapt a fost vorba doar de 30 de secunde când nu am purtat mască. Am intrat într-o cameră din greşeală fără să o port. După care mi-am pus-o imediat ce am realizat greşeala. Îmi cer scuze pentru asta, însă majoritatea fotografiilor de la vizita mea la spital arată că purtam mască în mod corespunzător tot timpul cât a continuat vizita şi eu am purtat mască în drum spre spital".

În urma vizitei în comitatul Northumberland din nord-estul Angliei, de săptămâna trecută, au fost difuzate fotografii în care Boris Johnson apărea în timpul unor întâlniri la spital cu infirmiere ce purtau mască, discutând cu ele şi salutându-se cu cotul, în pofida faptului că el nu purta mască.

Imediat după această şedinţă foto, premierul şi-a pus masca, care i-a fost întinsă de un consilier.

Potrivit Northumbria Healthcare NHS Foundation Trust, premierul Boris Johnson "a purtat mască în cea mai mare parte a vizitei sale". Însă, "după ce premierul a plecat de la întâlnirea de bun venit, el a mers printr-un coridor la mezanin, pentru o foarte scurtă perioadă de timp, fără mască". AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 Așa o fi?

4 VIDEO București 2024...

5 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...