Premierul britanic va propune eliminarea completă a măsurilor de prevenire a coronavirusului în Anglia

Premierul britanic va propune eliminarea completă a măsurilor de prevenire a coronavirusului în Anglia

Premierul britanic, Boris Johnson, urmează să îşi prezinte luni planurile de a elimina toate restricţiile rămase, care au ca obiectiv împiedicarea transmiterii coronavirusului, din Anglia.

Printre acestea se numără şi cerinţa de izolare. Datoria legală de izolare în situaţia în care o persoană este diagnosticată cu COVID-19 este una dintre ultimele măsuri impuse în Anglia. Aceasta va fi eliminată, dacă miniştrii care se vor întâlni luni dimineaţă vor fi de acord cu Boris Johnson.

El a declarat la finalul săptămânii că nu cere cetăţenilor să „arunce precauţia pe fereastră”, dar că el este de părere că sfaturile de comportament responsabil, împreună cu vaccinurile şi tratamentele, în locul interdicţiilor legale, sunt suficiente în prezent pentru a controla boala.

Domnul Johnson a afirmat că boala rămâne periculoasă, mai ales pentru persoanele vulnerabile, dar că ţara nu are nevoie să continue să cheltuiască două miliarde de lire pe lună pe testare gratuită în masă./aionita/gpodea

BBC SERVICIUL MONDIAL – 21 februarie

Sursa: rador.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”