Premierul Cioloș și ministrul Sănătății discută sâmbătă la Guvern (surse)

Premierul Cioloș și ministrul Sănătății discută sâmbătă la Guvern (surse)

Premierul Dacian Cioloș și ministrul Sănătății, Patriciu Achimaș Cadariu, vor discuta sâmbătă după-amiază la Palatul Victoria pe tema situației din sistemul sanitar și a scandalului dezinfectanților din spitale, au precizat, pentru AGERPRES, surse oficiale.

De altfel, Biroul de presă al Guvernului a anunțat că, sâmbătă, în jurul orei 16,00, va avea loc o întâlnire cu factorii de decizie din sănătate.

Premierul Dacian Cioloș declara vineri că nu exclude nicio măsură în cazul ministrului Sănătății, Patriciu Achimaș-Cadariu, dar este de părere că schimbarea oamenilor nu rezolvă problemele unui sistem.

"Nu exclud nicio măsură, dar în momentul de față nu cred că schimbări de oameni pot să rezolve problemele sistemice. Dacă va fi cazul și când va fi cazul, așa cum am demonstrat și până acum, voi lua orice măsură, dar acum mă interesează să găsim soluții la problemele care sunt acolo și să putem scoate la lumină alte probleme care eventual se pot isca. Pentru că, vă dați seama, cum poți să schimbi, să faci o reformă într-un sistem când la fiecare lună, aproape la fiecare lună, mai apare câte o criză, mai apare câte un scandal?", a afirmat Cioloș, întrebat dacă ia în calcul demiterea ministrului Sănătății în contextul crizei dezinfectanților din spitale.

Premierul mai spunea că înțelege "îngrijorările oamenilor" și dădea asigurări că nu va ascunde nimic din ceea ce va constata ancheta.

Cioloș a mai anunțat că săptămâna viitoare își va forma un grup de oameni care cunosc bine sistemul de sănătate, pentru a avea o înțelegere cât mai precisă a ceea ce se poate face în șase luni în acest domeniu.

"Am intenția chiar de săptămâna viitoare să-mi formez un grup de oameni care cunosc bine sistemul, unii din sistem, alții din afara sistemului, pentru a avea o înțelegere cât mai precisă a ceea ce se poate face în șase luni și voi face lucrul ăsta", spunea prim ministrul.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Priviți, „dihăniile” HIMARS au început să „lucreze” asupra armatei ruse!

2 VIDEO Un soldat rus, lovit de o grenadă în timp ce îşi făcea nevoile

3 Serviciu secret / Putin nu mai are viață lungă

4 VIDEO O filmare cu coloana oficială a lui Putin „alergând” spre Kremlin a stârnit controverse în Rusia

5 FOTO Rămas fără comandanți, Vladimir Putin a trimis pe frontul din Ucraina un general obez aflat la pensie / Ce se știe despre generalul Pavel