Premierul Ciucă aruncă dinamita: Nivelul relațiilor cu Austria va scădea la nivelul însărcinatului cu afaceri externe la Viena

Premierul Ciucă aruncă dinamita: Nivelul relațiilor cu Austria va scădea la nivelul însărcinatului cu afaceri externe la Viena

Premierul Nicolae Ciucă a declarat, vineri, că relațiile bilaterale dintre România și Austria au fost afectate considerabil din cauza veto-ului folosit de Guvernul de la Viena în cadrul Consiliului JAI prin care s-a opus aderării României la Spațiul Schengen.

Premierul a anunțat că a cerut chemarea ambasadorului român din Viena și că nivelul relațiilor diplomatice româno-austriece va scădea la nivelul însărcinatului cu afaceri externe, o decizie dură în cutuma diplomatică.

  • ”I-am cerut ministrului de Externe să convoace ambasadorul în semn de protest pentru această decizie de neînțeles. Trebuie subliniată relația bilaterală, istorică, pe care o aveam cu Austria și care decurgea bine până la acest moment. Tot prin MAE a fost convocat ministrul de Externe din Viena. Nivelul relațiilor noastre va scădea la nivelul însărcinatului cu afaceri externe la Viena”, a declarat Nicolae Ciucă.


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...