Premierul consideră ''inacceptabil'' incidentul în care a fost implicată Diana Şoşoacă

Premierul consideră ''inacceptabil'' incidentul în care a fost implicată Diana Şoşoacă

Premierul Nicolae Ciucă afirmă că este ''inacceptabil'' incidentul în care au fost implicaţi senatoarea Diana Şoşoacă şi o echipă de jurnalişti italieni şi respinge categoric "manifestarea diferenţelor de opinii prin violenţă", se arată într-un comunicat de presă transmis, marţi, de Executiv.

Potrivit sursei citate, prim-ministrul este preocupat de acest caz, "care trebuie clarificat în regim de urgenţă de instituţiile abilitate ale statului".

"Guvernul României condamnă cu fermitate orice acţiune de intimidare a jurnaliştilor sau de obstrucţionare a dreptului la liberă informare a cetăţenilor. Libertatea de exprimare, dreptul la opinie şi accesul la informaţii sunt garanţii ale unei democraţii consolidate şi ale funcţionării statului de drept", se mai arată în comunicat.

Dumitru Silvestru Şoşoacă, soţul senatoarei Diana Şoşoacă, este urmărit penal de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, sub control judiciar, pentru ultraj , el fiind acuzat că a lovit un poliţist.

Senatoarea Diana Şoşoacă a sunat la 112 , vineri, în timpul unui interviu pe care îl acorda unei echipe străine de televiziune, în urma unui conflict apărut pe fondul întrebărilor adresate. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /