Premierul Dăncilă anunţă că se va întâlni cu oficiali europeni la Bruxelles pe 20 şi 21 februarie

Premierul Dăncilă anunţă că se va întâlni cu oficiali europeni la Bruxelles pe 20 şi 21 februarie

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat că pe 20 şi 21 februarie va efectua o vizită la Bruxelles, unde se va întâlni cu oficiali europeni.

Şefa Guvernului a făcut acest anunţ după ce a precizat că nu a fost invitată să participe la dezbaterea organizată săptămâna trecută, în Parlamentul European, pe tema Justiţiei din România.

"Nu am fost invitată la Bruxelles. Am să merg la Bruxelles în 20 - 21 luna aceasta. Voi avea discuţii cu preşedintele Comisiei Europene, cu preşedintele Parlamentului European şi voi face referire şi la acest aspect, pentru că, după părerea mea, domnul Tudorel Toader trebuia să fie lăsat să vorbească, pentru că era cel mai în măsură să dea toate detaliile. Să nu uităm că e membru al Comisiei de la Veneţia şi că este un om foarte pregătit şi putea să răspundă tuturor întrebărilor care creau îngrijorare la Bruxelles", a declarat Dăncilă, la sediul PSD.

Totodată, prim-ministrul a precizat că a fost europarlamentar şi ştie că anumiţi oameni "dezinformează".

"Acolo este o problemă care este vizibilă cu ochiul liber. Am fost europarlamentar nouă ani de zile, ştiu că sunt anumiţi oameni care dezinformează. Pentru mine, cel mai neplăcut lucru - un lucru pe care l-am menţionat şi atunci când îmi desfăşuram activitatea ca şi europarlamentar - este faptul că ducem de fiecare dată România ca să fie în discuţia celorlalte state membre, ceea ce nu fac ceilalţi", a spus Dăncilă.

Ea a mai arătat că la această dezbatere unele persoane încercau "să îşi apere ţara", iar altele încercau "să arunce cu noroi".

"O dezbatere în care unii oameni încercau să-şi apere ţara, iar unii oameni încercau să arunce cu noroi, aşa cum au făcut în decursul a mai multor ani de zile", a susţinut Dăncilă.

Şefa Executivului a precizat că şi-ar fi dorit ca această dezbatere să fie una "punctuală", în care ministrul Justiţiei să fie întrebat unde existau îngrijorări şi să dea răspunsuri concrete. "Şi atunci nu ieşeau aceste acuzaţii şi aceste bătăi român contra român şi care aduc un prejudiciu de imagine României", a mai afirmat Dăncilă. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Dobitocul ăsta prezintă știri la Antena 3! / Citiți și voi ce personaje adăpostește cloaca lui Voiculescu!

2 Așa o fi?

3 Alcov bucureștean cu o bombă sexuală / Un milionar căsătorit a combinat-o pe fiica partenerului de afaceri

4 Cuplu de sătmăreni ucis cu brutalitate. Suspectul a violat soţia şi apoi i-a omorât pe cei doi soţi

5 Așa o fi?