Premierul i-a cerut ministrului Sănătății ca până la ședința de Guvern să prezinte raportul privind vaccinurile (surse)

Premierul i-a cerut ministrului Sănătății ca până la ședința de Guvern să prezinte raportul privind vaccinurile (surse)

Premierul Mihai Tudose i-a cerut, marți, ministrului Sănătății, Florian Bodog, ca până cel târziu la ședința săptămânală de Guvern să fie gata raportul privind vaccinurile, au precizat surse guvernamentale pentru AGERPRES.

"Premierul i-a cerut ca raportul să fie gata până la ședința de Guvern, de preferat mâine (miercuri — n.r.). Nu acceptă nicio amânare pe săptămâna viitoare", au precizat sursele citate.

Potrivit acelorași surse, prim-ministrul i-a cerut ministrului Sănătății și explicații despre cât de avansat este dosarul privind relocarea la București a Agenției Europene a Medicamentului.

Premierul Mihai Tudose a discutat, marți, vreme de aproape o oră și jumătate, la Palatul Victoria, cu ministrul Sănătății, Florian Bodog.

Tudose a declarat, la sfârșitul săptămânii trecute, pentru AGERPRES că nu are în vedere nicio remaniere și că, în cazul ministrului Sănătății, i-a cerut doar să găsească vinovații pentru situația cu vaccinurile.

"I-am solicitat domnului ministru Florian Bodog un raport despre tot sinopsisul la vaccinările din România, începând de la situația producerii vaccinurilor, începând de la Institutul Cantacuzino, terminând cu importurile și cu ce avem în depozite. După aceea, dacă vaccinurile respective stau într-un depozit în București ori s-au distribuit în țară, este un alt subiect și apoi cine trebuia să facă vaccinarea propriu-zisă. Dacă medicul de familie s-a dus la familia respectivă, are o statistică privind copiii nevaccinați? Sunt nevaccinați pentru că au refuzat părinții sau pentru că nu a ajuns nimeni la ei? Și atunci, am un prim caz: vaccinul este în țară, a ajuns în localitatea în care trebuia să ajungă, s-a dus medicul la familie, familia a refuzat. Dar pot apărea și nenorociri de genul: nu a fost vaccinul, vaccinul a stat în depozit, vaccinul este în țară, nu a stat în depozit s-a dus în localitatea respectivă, dar nimeni nu s-a ocupat să și vaccineze. Situația ar trebui să fie foarte clară, dar, din păcate, nu este", a afirmat Tudose, precizând că acesta este motivul pentru care dorește un raport cât mai amănunțit și într-un termen cât mai scurt.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Ea este „găuritoarea” de prezervative din Sibiu

2 „Multă șpagă, aroganță și salarii uriașe”

3 De citit!

4 Blinken a dat Moscovei un document scris care l-a înfuriat pe Lavrov

5 Studiu israelian / Mărimea contează mai mult decât am crede