Premierul Indiei, către Putin: „Nu e timpul pentru războaie”. Cum a răspuns liderul de la Kremlin

Premierul Indiei, către Putin: „Nu e timpul pentru războaie”. Cum a răspuns liderul de la Kremlin

Vladimir Putin i-a spus vineri premierului indian Narendra Modi că va face tot posibilul pentru a termina cât mai repede războiul din Ucraina, susținând totodată că înţelege „îngrijorările” Indiei pe această temă.

Narendra Modi discutând cu Vladimir Putin FOTO EPA-EFE

„Cunosc poziţia dumneavoastră cu privire la conflictul în Ucraina, îngrijorările dumneavoastră pe care le exprimaţi frecvent. Vom face totul pentru a-l termina cât mai repede posibil”, a declarat Putin într-o discuţie purtată vineri cu Modi în cadrul summitului Organizaţiei pentru Cooperare de la Shanghai (OCS), organizat la Samarkand, în Uzbekistan.

Putin susţine din nou că Ucraina este cea care refuză negocieze cu Rusia, deși liderul de la Kremlin a refuzat toate invitațiile de a discuta direct cu Volodimir Zelenski.

„Din păcate, pur şi simplu partea adversă - liderii Ucrainei - a refuzat orice proces de negociere şi a indicat că vrea să-şi atingă obiectivele pe cale militară, pe câmpul de luptă”, a spus Putin, citat de AFP, potrivit Agerpres.

Narendra Modi i-a transmis lui Vladimir Putin, chiar la începutul întrevederii, că „nu e timpul pentru războaie”.

Șeful Guvernului indian a subliniat importanţa „democraţiei, diplomaţiei şi dialogului” ca instrumentele necesare pentru soluţionarea disputelor.

India s-a abţinut să condamne explicit invazia războiul purtat de Vladimir Putin împotriva Ucrainei, care a dus la o creştere vertiginoasă a preţului la petrol şi la alte produse de bază.

Putin își continuă tiradele adresa Occidentului

În timp ce cauzează probleme în lume, Putin acuză țările occidentale de „egoism economic”. Practic, președintele rus se arată deranjat de faptul că nu este lăsat să-și facă manevrele politice și geopolitice.

„Noi suntem deschişi cooperării cu întreaga lume”, a spus Putin la Samarkand, în contextul în care țările vecine Rusiei caută alianțe pentru a se apăra de politicile agresive ale Kremlinului.

„Politica noastră este lipsită de orice egoism. Sperăm că şi alţii îşi vor duce politica conform aceloraşi principii, vor înceta să folosească instrumentele de protecţionism, de sancţiuni ilegale şi de egoism economic”, a adăugat liderul de la Kremlin, uitând pesemne de embargourile și alte mecanisme de presiune impuse unor țări, mai ales împotriva Republicii Moldova și Georgiei, ca instrumente de șantaj.

Vizată de sancțiuni din cauza războiului, Rusia încearcă de câteva luni încoace să-şi întărească relaţiile cu ţările asiatice.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...