Premierul Indiei, cel mai influent lider mondial pe Twitter. Ce politicieni completează podiumul

Premierul Indiei, cel mai influent lider mondial pe Twitter. Ce politicieni completează podiumul

Cel mai influent lider mondial, pe Twitter, în anul 2022, într-un clasament realizat de „Twiplomacy“, o platformă care, începând din 2012, este premierul Indiei, Narendra Modi.

Premierul Indiei este cel mai important lider politic pe Twitter FOTO EPA-EFE

Platforma „Twiplomacy“ urmăreşte avansul diplomaţiei digitale, transmite EFE, citată de Agerpres. Preşedintele SUA, Joe Biden, apare pe locul secund, iar cel al Turciei, Recep Tayyip Erdogan, ocupă locul trei în clasament. Topul include 50 de personalițăți politice din întreaga lume.

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski , se află pe locul 7 în acest clasament, iar preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, ocupă poziţia a 12-a, în timp ce cancelarul german Olaf Scholz se află la coada clasamentului, pe locul 48 al celor mai influenţi lideri mondiali pe Twitter.

Liderii pe Twitter, contestați în propriile țări

Într-un comunicat emis, Twiplomacy transmite că „primele trei locuri din acest clasament revin liderilor cu o mare personalitate, influenţă geopolitică şi un mare număr de urmăritori la nivel naţional, factori care determină importanţa pe care un lider mondial o are pe platforma Twitter “.

Twiplomacy a explicat că a elaborat un nou algoritm de clasificare pentru a identifica influenţa pe Twitter a unei liste concrete de utilizatori. Datale analizate au fost pe o perioadă de un an. Astfel, un loc fruntaş în clasamentul elaborat de Twiplomacy nu se traduce neapărat printr-o cotă mare de popularitate a acestor lideri pe plan intern, arată Twinplomacy, deoarece mai multe personalităţi clasate pe primele locuri în clasamentul său se confruntă cu contestații în propria lor ţară.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...