Premierul japonez anunță un plan de relansare în valoare de 240 de miliarde de euro

Premierul japonez anunță un plan de relansare în valoare de 240 de miliarde de euro

Prim-ministrul japonez, Shinzo Abe, a anunțat miercuri că guvernul pe care îl conduce va pune la punct un plan de relansare în valoare de 28.000 de miliarde de yeni (240 de miliarde de euro sau 266 miliarde de dolari), pentru a revigora cea de a treia economie a lumii și a contracara orice impact negativ care ar putea apărea de pe urma deciziei Marii Britanii de a ieși din Uniunea Europeană, transmite Kyodo.

Suma totală cuprinde atât cheltuielile bugetare ale statului, precum și împrumuturi pentru investițiile colectivităților și companiilor. Mai multe detalii cu privire la acest plan ar urma să fie oferite săptămâna viitoare, cu ocazia validării programului de guvernare.

"Săptămâna viitoare vom pune la punct pachetul de stimulente, cu un accent pe investițiile în creșterea viitoare", a declarat Shinzo Abe.

După victoria coaliției sale la alegerile pentru Senat din 10 iulie, Shinzo Abe a promis măsuri de relansare pentru stimularea economiei prin investiții importante în regiuni, ajutoare pentru părinții cu copii mici și studenți, subvenții pentru fermieri, precum și pentru dezvoltarea infrastructurii.

De asemenea, Guvernul de la Tokyo dorește să protejeze companiile nipone de turbulențele internaționale, după ce decizia Marii Britanii de a ieși din Uniunea Europeană a provocat o apreciere semnificativă a yenului japonez, o valoare de refugiu în perioade de turbulențe. Însă, această apreciere a yenului riscă să afecteze economia japoneză și pe marii exportatori niponi.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Ea i-a „spart mațele” lui Bendeac!

2 Așa arată sfidarea României...

3 „Din peste 850 de milioane de dolari, în 1990 când a fost lichidată ICE Dunărea s-au găsit 20 de dolari”

4 Priviți ce urgie e în Marea Britanie! Meteorologi: Condițiile sunt "terifiante"

5 Emilia Şercan / Dîncu este această lumină securistică care petrecea după-amiezile la vilele SRI cu Dragnea şi G…