Premierul Ludovic Orban a anunţat că îl va demite pe şeful Comisiei Naţionale de Prognoză

Premierul Ludovic Orban a anunţat că îl va demite pe şeful Comisiei Naţionale de Prognoză

Premierul Ludovic Orban a anunţat că va semna, în cursul zilei de miercuri, demiterea lui Ion Ghizdeanu din funcţia de preşedinte al Comisiei Naţionale de Strategie şi Prognoză.

"Am solicitat decizia de demitere a domnului Ghizdeanu, pentru că ştiţi bancul acela: îl întreabă un lider politic cât este creşterea economică, răspunsul - cât doriţi dumneavoastră. M-a deranjat că au semnat contracte pe FSDI (Fondul Suveran de Dezvoltare şi Investiţii n.r), după ştiinţa mea chiar în perioada procedurii de învestire a Guvernului, o chestiune pe care, vă spun sincer, nu pot să o accept şi probabil în cursul zilei de azi (miercuri, n.r.) voi semna demiterea domniei sale şi vom numi pe altcineva", a spus Orban, la o conferinţă la Ministerul Finanţelor Publice.

Premierul a anunţat, de asemenea, că o va demite din funcţie şi pe Liliana Mincă, numită în 4 noiembrie secretar general adjunct în Ministerul Finanţelor.

Ion Ghizdeanu este preşedinte la Comisia Naţională de Strategie şi Prognoză din martie 2005. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”