Premierul Trudeau: Canada primește refugiați indiferent de religie

Premierul Trudeau: Canada primește refugiați indiferent de religie

Premierul canadian Justin Trudeau a afirmat sâmbătă că în țara sa sunt bineveniți "cei care fug de persecuție, teroare și război", transmite Xinhua. El a adăugat precizarea: "Indiferent de religie".

Mesajul lui Trudeau a fost transmis în rețeaua Twitter , în ambele limbi oficiale ale Canadei — engleza și franceza — urmat de hashtagurile #WelcomeToCanada , respectiv #BienvenueAuCanada (bine ați venit în Canada).

AFP observă că, deși premierul nu a făcut niciun comentariu direct, mesajul său vine a doua zi după decizia președintelui american Donald Trump de a interzice timp de trei luni intrarea în SUA a cetățenilor a șapte țări cu populație majoritar musulmană. Același ordin a suspendat timp de patru luni primirea de refugiați din țările aflate în război.

Canada a primit în ultimul an circa 35.000 de refugiați sirieni, iar în decembrie 2015 Justin Trudeau i-a întâmpinat personal pe primii la aeroport, reamintește AFP.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Care sunt „șansele” de a fi mobilizat, în funcție de vârsta și pregătirea militară pe care le ai, dacă se sună mobilizarea generală

2 De unde vine expresia „Pe vremea lui Pazvante“. Filă întunecată din istoria Principatelor Române

3 Voi realizați că povestea asta este adevărată, s-a întâmplat în realitate?

4 Trebuie să citiți neapărat asta ca să vă dați seama în ce lume falsă trăim...

5 Zvonuri picante și speculații despre infidelitate și criză conjugală la vârful monarhiei britanice