Premierul Trudeau: Canada primește refugiați indiferent de religie

Premierul Trudeau: Canada primește refugiați indiferent de religie

Premierul canadian Justin Trudeau a afirmat sâmbătă că în țara sa sunt bineveniți "cei care fug de persecuție, teroare și război", transmite Xinhua. El a adăugat precizarea: "Indiferent de religie".

Mesajul lui Trudeau a fost transmis în rețeaua Twitter , în ambele limbi oficiale ale Canadei — engleza și franceza — urmat de hashtagurile #WelcomeToCanada , respectiv #BienvenueAuCanada (bine ați venit în Canada).

AFP observă că, deși premierul nu a făcut niciun comentariu direct, mesajul său vine a doua zi după decizia președintelui american Donald Trump de a interzice timp de trei luni intrarea în SUA a cetățenilor a șapte țări cu populație majoritar musulmană. Același ordin a suspendat timp de patru luni primirea de refugiați din țările aflate în război.

Canada a primit în ultimul an circa 35.000 de refugiați sirieni, iar în decembrie 2015 Justin Trudeau i-a întâmpinat personal pe primii la aeroport, reamintește AFP.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”