Premii record la Mondialul din Qatar. Cât va încasa câștigătoarea trofeului

Premii record la Mondialul din Qatar. Cât va încasa câștigătoarea trofeului

Cu 9 zile rămase până la startul celei mai importante competiții fotbalistice, FIFA a anunțat sumele cu care vor fi recompensate echipele participante. Fondul de premiere este la cel mai înalt nivel din istorie.

Campionatul Mondial de fotbal se va disputa în premieră într-o țară arabă. Foto FIFA

Campionatul Mondial din Qatar va începe pe 20 noiembrie. Cele 32 de naționale participante sunt în febra pregătirilor, 14 noiembrie fiind ultima zi în care se pot anunța loturile către FIFA. Până atunci, forul mondial a anunțat premiile în bani care vor fi acordate la ediția din acest, unele substanțiale.

Campioana de la CM Qatar 2022 va încasa 42 de milioane de dolari din fondul total de 640 de milioane $. Din acesta, 440 de milioane $ vor fi împărțite de cele 32 de naționale prezente în Qatar, iar 200 de milioane $ vor fi distribuiți cluburilor care dau jucători la turneul final.

Vor fi recompensate și cluburile care trimit jucători la națională

În urmă cu 4 ani, campioana Franța a încasat 38 de milioane de $ după ce s-a impus în competiția găzduită de Rusia. Acum, victoria finală în Campionatul Mondial de fotbal va fi premiată cu 4 millioane $ mai mult. Vicecampiona va fi recompensată cu 30 de milioane de $.

FIFA a explicat că echipele care dau jucători la naționale vor primi suma de 10.000 $ pe zi pentru fiecare fotbalist trimis la prima reprezentativă, în perioada 10 noimebrie - 18 decembrie.

Qatar a cheltuit o sumă șocantă, în jur de 220 de miliarde de dolari, pentru a da o lovitură istorică de imagine, prin organizarea Mondialului din acest an (20 noiembrie - 18 decembrie). Însă s-a aflat că, în momentul desemnării, șeicii au mituit mai multe persoane de decizie din cadrul forurilor mondiale și europene ale fotbalului.

Premiile acordate de FIFA la CM Qatar 2022

Echipele eliminate în faza grupelor - 9 milioane de $

Echipele eliminate în optimi - 13 milioane de $

Echipele eliminate în sferturi - 17 milioane de $

Locul 4 - 25 de milioane de $

Locul 3 - 27 de milioane de $

Finalista - 30 de milioane de $

Campioana mondială - 42 de milioane de $

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria