Presa din Marea Britanie, despre reținerea fraților Tate. ”Sunt acuzații de agresiune sexuală din perioada 2012-2015”

Presa din Marea Britanie, despre reținerea fraților Tate. ”Sunt acuzații de agresiune sexuală din perioada 2012-2015”

Frații Tate au fost arestați din nou aseară în România, dar de data aceasta pentru că ar fi comis infracțiuni sexuale pe teritoriul britanic.

Frații Andrew și Tristan Tate FOTO: Inquam Photos

Controversații frați Andrew și Tristan Tate au fost arestați în România în baza unui mandat european de arestare emis de poliția britanică.

Potrivit presei britanice, faptele datează din perioada 2012-2015 și includ acuzații de agresiune sexuală care au reapărut după ce au fost respinse anterior de către Crown Prosecution Service (CPS) în perioada 2017-2019, scrie dailymail.co.uk.

Curtea de Apel București urmează să ia astăzi o decizie cu privire la executarea mandatului.

”Frații Tate afirmă că momentul și circumstanțele care au înconjurat reapariția acestor acuzații ridică serioase semne de întrebare cu privire la motivele care stau la baza acestei acțiuni în justiție. Sugestia că ascensiunea domnului Tate la faimă ar fi putut juca un rol în aceste evoluții adaugă un alt nivel de suferință și îngrijorare. Andrew și Tristan Tate neagă fără echivoc toate acuzațiile și dezaprobă ceea ce ei percep ca fiind o utilizare exploatatoare a sistemului juridic. Ei se angajează pe deplin să conteste aceste acuzații cu o determinare și o hotărâre de nezdruncinat. Frații subliniază credința lor într-un proces juridic corect și imparțial, în ciuda circumstanțelor tulburătoare din jurul cazului lor”, potrivit unui purtător de cuvânt al fraților Tate, mai scriu jurnaliștii britanici.

În România, Andrew Tate, precum și fratele lui, Tristan, cu dublă cetăţenie, britanică şi americană, şi două tinere complice (Alexandra-Luana Radu şi Georgiana Manuela Naghel) au fost trimişi în judecată de DIICOT pe data de 20 iunie, fiind acuzaţi că au constituit un grup infracţional organizat, în scopul racolării, cazării şi exploatării, prin obligarea unor femei la crearea unor materiale cu conţinut pornografic, destinate difuzării contra cost pe site-uri de profil.

Din aceste activităţi, inculpaţii ar fi obţinut importante sume de bani. Infracţiunile reţinute în sarcina lor sunt de constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de persoane în formă continuată, viol în formă continuată (două acte materiale), acces ilegal la sistem informatic, alterarea integrităţii datelor informatice, lovire sau alte violenţe şi instigare la această infracţiune.

Conform DIICOT, infracţiunea de trafic de persoane ar fi fost comisă atât pe teritoriul României, dar şi în Statele Unite ale Americii şi Marea Britanie. Anchetatorii susţin că fraţii Tate racolau tinere sub pretextul începerii unei relaţii de iubire, după care le duceau într-o casă din judeţul Ilfov, unde erau obligate să producă clipuri video , ce erau postate pe site-uri pentru adulţi.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat

5 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?