Presa ucraineană: arestări în rândul militarilor, la Moscova. Situația ar fi tensionată în capitala Rusiei

Presa ucraineană: arestări în rândul militarilor, la Moscova. Situația ar fi tensionată în capitala Rusiei

Presa ucraineană relatează despre o situație tensionată la Moscova, unde arestări rândul personalului militar ar fi avut loc sâmbătă.

Potrivit contului de Twitter în limba engleză al publicației tpyxa.net, divizia operațională Dzerjinski - elita Gărzilor ruse - a intrat în oraș și se deplasează spre centrul Moscovei, alături de unități de poliție. Toate unitățile militare din regiunea Moscovei au fost puse în alertă.

Informațiile apar în contextul loviturii dure primite sâmbătă de Rusia, prin explozia unui camion capcană pe Podul Crimeii, fapt ce a dus la închiderea traficului feroviar și a celui rutier pe această conexiune vitală a Rusiei cu peninsula Crimeea pe care a anexat-o ilegal în 2014.

Mai mult, în acest context, Armata rusă a anunţat sâmbătă numirea unui nou comandant al "operaţiunii sale militare speciale" din Ucraina, după o serie de eşecuri majore pe teren şi semne de nemulţumire tot mai mare în rândul elitelor cu privire la desfăşurarea conflictului.

Generalul de armată Serghei Surovikin a fost numit comandant al grupării combinate de trupe în zona ''operaţiunii militare speciale'' din Ucraina, a anunţat Ministerul rus al Apărării pe Telegram.

Surovikin, în vârstă de 55 de ani, este un veteran al războiului civil din Tadjikistan din anii 1990, al celui de-al doilea război cecen din anii 2000 şi al intervenţiei ruseşti în Siria, lansată în 2015.

El a fost până acum şeful grupării de forţe "Sud" din Ucraina, potrivit unui raport din iulie al ministerului rus.

Numele predecesorului său nu a fost niciodată dezvăluit în mod oficial, dar, potrivit presei ruse, este vorba despre generalul Alexandr Dvornikov, de asemenea veteran al celui de-al doilea război cecen şi comandant al forţelor ruseşti în Siria între 2015 şi 2016.

Este un fapt rar că o astfel de decizie este făcută publică de Moscova, scrie AFP, adăugând că ea survine după o serie de înfrângeri zdrobitoare suferite de armata rusă în Ucraina.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

4 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

5 Foarte interesante amănunte...