Preşedinta Taiwanului demisionează de la conducerea partidului de guvernământ

Preşedinta Taiwanului demisionează de la conducerea partidului de guvernământ

Preşedinta Taiwanului, Tsai Ing-wen, şi-a anunţat sâmbătă demisia de la conducerea a Partidului Democrat Progresist, care a reuşit să obţină victorii doar în cinci districte, la alegerile locale.

Tsai Ing-wen FOTO EPA-EFE

Tsai Ing-wen şi-a asumat astfel responsabilitatea pentru prestaţia slabă a acestei formaţiuni la alegerile locale din Taiwan, informează Reuters, dpa şi Xinhua, potrivit,Agerpres.

Tsai Ing-wen a afirmat într-un discurs televizat că acceptă rezultatele alegerilor şi a recunoscut eşecurile partidului său la nivel local.

Sâmbătă, electoratul din Taiwan a votat pentru a-şi alege primarii, consilierii şi alţi oficiali locali, iar potrivit rezultatelor finale, Partidul Democrat Progresist (DPP) a reuşit să obţină victorii doar în cinci districte, în timp ce înainte de alegeri domina în şapte districte din totalul de 22 ale insulei.

Rezultatele principalului contracandidat

Principalul contracandidat al Partidului Democrat Progresist, Partidul Naţionalist Chinez sau Kuomintang (KMT) de opoziţie, a obţinut controlul în 13 districte, faţă de 14 înainte de alegeri.

În capitala Taipei a fost ales primar tot candidatul KMT, Chiang Wan-an - considerat un strănepot al lui Chiang Kai-shek, liderul KMT care a fugit în Taiwan în 1949, după pierderea războiului civil chinez, arată Agerpres.

Relațiile cu Beijingul, în centrul campaniei DPP

Partidul DPP, aflat la guvernare în Taiwan, a pus relațiile cu Beijingul în centrul campaniei sale electorale, în timp ce rivalul său KMT, principalul partidul de opoziție din țară, a preferat să evite să ia o poziție clară, în cadrul primelor alegeri de la escaladarea tensiunilor din strâmtoarea Taiwan, relata The Guardian.

China spune că reunificarea cu Taiwanul poate fi făcută cu forța ca ultimă soluție .

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...