Președinta Ungariei susține aderarea României la Schengen

Președinta Ungariei susține aderarea României la Schengen

Președinta Ungariei a declarat, în cadrul conferinței de presă comună cu președintele Klaus Iohannis, că susține aderarea României la spațiul Schengen.

Ungaria susține aderarea României la spațiul Schengen FOTO: Administrația Prezidențială

„Am vorbit despre statutul de membru Schengen a României. Ungaria susţine şi poate conta pe susţinerea Ungariei în acest sens. I-am spus domnului preşedinte că Ungaria e de fapt o naţiune solidară şi ne bucurăm să vedem că maghiarii din Transilvania au asiguraţi reprezentarea prin UDMR care face parte din Guvern”, a declarat Katalin Novák, conform News.ro.

Katalin Novák, președinta Ungariei, a efectuat o vizită oficială în România, la invitația șefului statului român. Întâlnirea dintre cei doi șefi de stat „a oferit prilejul unei discuții aprofundate privind modalitățile de diversificare și aprofundare ale dialogului bilateral, în continuarea întrevederii din 10 iunie 2022 a celor doi înalți oficiali, în marja Summitului Formatului B9 de la București”, potrivit Administrației Prezidențiale.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale