Președintele a promulgat „legea lui Dragnea”

Președintele a promulgat „legea lui Dragnea”

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat vineri Legea care elimina 102 taxe și tarife, potrivit unui comunicat postat pe site-ul Administratiei Prezidentiale.

Proiectul de lege al sefului PSD, Liviu Dragnea, de eliminare a 102 taxe nefiscale fusese votat in unanimitate de Camera Deputatilor, in octombrie 2016, dar a fost contestat la Curtea Constitutionala de Klaus Iohannis in 15 noiembrie.

Curtea a decis insa, la jumatatea lunii decembrie, ca legea este Constitutionala. In urma acestei decizii nefavorabile, Klaus Iohannis a trimis legea spre reexaminare la Parlament, care insa a respins solicitarea sefului statului.

Presedintele nu mai dispunea de alte cai de atac ale acestei legi.

Intre taxele care vor fi eliminate se afla timbrul de mediu pentru autovehicule, taxe la Registrul Comertului, taxe consulare si de cetatenie, taxe pentru cazierul fiscal, taxa suplimentara pentru eliberarea pasaportului temporar, taxa pentru pierderea sau modificarea actelor, taxe extrajudiciare de timbru, taxa pentru permisele de pescuit recreativ sau sportiv, taxa pentru serviciile prestate de MAI pentru public, tarifele percepute de Casa Nationala de Pensii.


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

4 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…