Președintele ALDE european, întâlnire cu membrii comisiei Iordache. PSD a încercat să țină întâlnirea secretă

Președintele ALDE european, întâlnire cu membrii comisiei Iordache. PSD a încercat să țină întâlnirea secretă

O delegație a Partidului Alianța Liberalilor și Democraților pentru Europa (ALDE) condusă de președintele formațiunii, Johannes Cornelis van Baalen se va întâlni astăzi, la ora 13:30 cu membrii comisiei Iordache, au declarat pentru  G4Media.ro surse parlamentare.

Întâlnirea nu a fost anunțată oficial de Parlament sau de comisia parlamentară specială.

Liberalii europeni sunt îngrijorați de modul în care PSD și ALDE România intenționează să modifice Codurile penale, aflate în prezent în dezbatere în comisia condusă de fostul ministru al Justiției, Florin Iordache.

Președintele ALDE european, Johannes Cornelis van Baalen, și-a exprimat la finalul anului trecut îngrijorarea și cu privire la modificarea legilor Justiției, despre care a spus că nu ajută independența sistemului judiciar din România.

”În calitate de liberali și democrați suntem îngrijorați. Nu este aceeași situație ca în Polonia sau Ungaria, dar sistemul judiciar trebuie să fie independent și aceste legi (legile justiției modificate de PSD și ALDE – n. red.) nu ajută în această privință. Sunt la curent cu argumentul adus de majoritatea guvernamentală cum că Justiția a fost politizată în timpul mandatului de președinte al lui Traian Băsescu și că ei (PSD și ALDE – n. red.) susțin că aceste modificări vor duce la depolitizare, dar vrem să avem o discuție pentru a ne convinge de asta. Vom urmări cu atenție parcursul acestor legi și vom discuta cu partenerii noștri din România”, a declarat președintele ALDE european Johannes Cornelis van Baalen pe 22 decembrie 2017.

ALDE european este familia politică din care face parte ALDE România condus de Călin Popescu Tăriceanu.

După ce au finalizat modificarea legilor Justiției – amplu criticată atât de sistemul judiciar, cât și de Comisia Europeană și societatea civilă -, comisia condusă de Florin Iordache a început modificarea Codurilor penale.

Printre cele mai contestate propuneri de modificare a Codurilor se numără impunerea unui prag de 50.000 de euro pentru infracțiunea de abuz în serviciu.


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”