Președintele american Donald Trump lansează pe Twitter un atac la adresa FBI

Președintele american Donald Trump lansează pe Twitter un atac la adresa FBI

Președintele american Donald Trump a criticat vineri Biroul Federal de Informații (FBI) într-un mesaj postat pe Twitter, la scurt timp după informații apărute în presă conform cărora FBI a respins solicitarea Casei Albe de a dezminți relatările despre contactele dintre stafful de campanie al șefului statului și serviciile ruse înainte de alegerile prezidențiale din noiembrie 2016, potrivit DPA, care citează CNN.

Trump a scris pe Twitter că cei din FBI nu reușesc să pună capăt scurgerilor de informații cu caracter secret și să împiedice apariția lor în presă.

"FBI este complet incapabil să îi oprească pe cei care au divulgat informații cu implicații asupra securității naționale și care sunt infiltrați de mai mulți ani în guvernul nostru. Cei de la FBI nu pot nici măcar să îi depisteze pe oamenii lor care au divulgat informații. Informațiile secrete ajung în mass-media și efectul asupra SUA ar putea fi devastator," se arată în mesajul postat de liderul SUA.

Postul ABC News relata joi că șeful de cabinet al lui Donald Trump, Rince Priebus, a apelat personal la directorul adjunct al FBI, Andrew McCabe, și a cerut ca biroul federal să conteste public informațiile publicate săptămâna trecută de New York Times despre contactele dintre membri importanți ai echipei de campanie a lui Trump și agenți ruși.

Un oficial al Casei Albe a declarat pentru CNN că cererea a fost făcută doar după ce FBI a indicat că este de părere că relatările sunt inexacte.

O asemenea cerere este neobișnuită, deoarece ea contravine restricțiilor asupra unor astfel de contacte dintre Casa Albă și FBI în așteptarea anchetei.

New York Times și CNN au relatat anterior, în cursul acestei luni, că stafful de campanie al lui Trump, inclusiv fostul șef de campanie Paul Manafort, a avut ''contacte repetate'' cu înalți oficiali ai serviciilor ruse în timpul anului de dinainte de victoria surpriză în alegeri a lui Donald Trump.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Antonia m-a întrebat dacă fac sex anal, iar Velea m-a scuipat și m-a înjurat de morți!”

2 Cristian Boureanu și Laura Dincă s-au despărțit după aproape 7 ani de relație

3 Categoria „valori” / Așa arată casele interlopilor / Adrian Beleaua se laudă pe TikTok cu foișorul din curte

4 „Aici e România, sunteți nebuni la cap?” / Interlopii români, război fără precedent cu mafia albaneză după ce te…

5 De citit!