Preşedintele brazilian Jair Bolsonaro nu va fi operat, dar rămâne internat

Preşedintele brazilian Jair Bolsonaro nu va fi operat, dar rămâne internat

Medicii preşedintelui brazilian Jair Bolsonaro, internat luni de urgenţă într-un spital din Sao Paulo în urma unei suspiciuni de ocluzie intestinală, au anunţat marţi că el nu va fi operat, dar rămâne spitalizat pentru o durată încă nedeterminată, relatează AFP.

Preşedintele în vârstă de 66 de ani a fost nevoit în noaptea de duminică spre luni să părăsească locul unde-şi petrecea vacanţa la Santa Catarina, pentru a fi transportat la Sao Paulo şi internat în spitalul Vila Nova Star.

Acest spital a anunţat într-un comunicat că ''starea subocluzivă intestinală'' a preşedintelui, o obstrucţie parţială a tranzitului intestinal, ''s-a rezolvat'' şi ''o intervenţie chirurgicală nu mai este necesară''.

Evoluţia stării de sănătate a lui Jair Bolsonaro continuă să fie satisfăcătoare şi el va începe de marţi o dietă pe bază de lichide, a mai transmis spitalul, adăugând că o dată a externării nu a fost deocamdată decisă.

Aceeaşi opţiune de tratament conservator a fost aleasă de medicii preşedintelui în timpul ultimei sale internări, care a durat patru zile în iulie 2021, în acelaşi spital şi pentru aceeaşi afecţiune.

De când a fost victima unui atentat cu armă albă în septembrie 2018, în plină campanie electorală pentru alegerile prezidenţiale, Jair Bolsonaro se confruntă cu probleme abdominale recurente.

Înjunghiat în intestinul gros în timpul unei băi de mulţime, el a scăpat cu viaţă ca prin minune. Sechelele acelui atentat i-au marcat întregul mandat prezidenţial, iar de la sfârşitul anului 2018 a avut patru intervenţii chirurgicale abdominale.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 De citit...

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante