Preşedintele Bulgariei a înmânat mandatul de formare a guvernului partidului „Continuăm Schimbarea”

Preşedintele Bulgariei a înmânat mandatul de formare a guvernului partidului „Continuăm Schimbarea”

Preşedintele Bulgariei, Rumen Radev, a înmânat mandatul de formare a guvernului în cadrul actualului parlament candidatului pentru funcţia de premier Asen Vasilev, de la cel mai mare grup parlamentar din legislativ, cel al partidului „Continuăm Schimbarea”.

„Aştept soluţii adecvate şi apărarea interesului naţional pentru a construi o Bulgarie liberă, democrată, prosperă şi europeană”, a subliniat preşedintele la predarea mandatului. „Cetăţenii bulgari, societatea şi instituţiile noastre au nevoie de securitate şi predictibilitate, de protecţia interesului public, iar aceasta înseamnă, mai presus de toate, responsabilitate şi efort de a forma un guvern stabil care să răspundă aşteptărilor cetăţenilor bulgari.

Bulgaria se află într-o criză politică, economică şi socială. Bulgarii împărtăşesc îngrijorări legitime cu privire la creşterea preţurilor, la creşterea incertitudinii, iar reformele şi fondurile din cadrul Planului de Redresare şi Rezilienţă aşteaptă implementarea lor”, a menţionat Radev.

La rândul său, Asen Vasilev a declarat: „Pentru mine, aceasta este o responsabilitate uriaşă. Suntem cu toţii conştienţi că în crizele cu care se confruntă Bulgaria, este extrem de important să existe un cabinet, care să funcţioneze în interesul cetăţenilor şi să apere cu adevărat interesul bulgar şi independenţa ţării noastre”./ddaniela/avladucu

www.dariknews.bg – 2 iulie

Sursa: rador.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

3 VIDEO Aproape interesant...

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Pescobar a angajat-o pe noua Larisa