Preşedintele Bulgariei spune că Trump a avansat ideea privind o creştere a cheltuielilor pentru apărare la 4% din PIB

Preşedintele Bulgariei spune că Trump a avansat ideea privind o creştere a cheltuielilor pentru apărare la 4% din PIB

Preşedintele bulgar Rumen Radev a declarat miercuri la Bruxelles că liderul american Donald Trump le-a spus aliaţilor din NATO să crească la 4% din PIB cheltuielile pentru apărare, relatează Reuters.

''Preşedintele Trump, care a luat cuvântul primul, a ridicat problema nu numai de a se atinge obiectivul de 2% din PIB, în prezent, ci şi de a se stabili o nouă cotă, de 4% din PIB'', a declarat Radev presei.

Un oficial al Casei Albe, citat de Reuters, a declarat că preşedintele Trump le-a spus liderilor din NATO că ar trebui să sporească cheltuielile ţărilor lor pentru apărare la 4% din PIB, mai mult decât obiectivul actual de 2% din PIB. El a precizat că remarcile preşedintelui Trump nu reprezintă o propunere formală, ci au survenit în timp ce el le-a cerut aliaţilor să-şi majoreze cheltuielile pentru apărare.

Potrivit agenţiei BTA, Radev a spus că, ''într-un fel, preşedintele Trump are dreptate, deoarece fiecare stat membru trebuie să contribuie, în condiţiile unei incertitudini tot mai mari a lumii de astăzi, şi să creeze capabilităţi eficiente''. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…