Președintele Comisiei ITRE, Cristian Bușoi, insistă asupra necesității implicării Parlamentului European în deciziile legate de parteneriatul UE cu Regatul Unit

Președintele Comisiei ITRE, Cristian Bușoi, insistă asupra necesității implicării Parlamentului European în deciziile legate de parteneriatul UE cu Regatul Unit

Eurodeputatul Cristian Bușoi (PNL, PPE), președintele Comisiei pentru Industrie, Cercetare și Energie (ITRE), a insistat miercuri asupra necesității implicării Parlamentului European în toate deciziile legate de parteneriatul UE cu Regatul Unit, potrivit unui mesaj pe Facebook.

Dezbatere astăzi în Comisia pentru Industrie, Cercetare și Energie (ITRE) cu reprezentanții Comisiei pentru Afaceri…

Posted by Cristian Bușoi on Wednesday, 17 February 2021

„Ca președinte al ITRE am subliniat încă o dată necesitatea includerii Parlamentului European în toate deciziile Consiliul de parteneriat UE – Marea Britanie privind viitoarea participare a Regatului Unit la programele Uniunii. Având în vedere apartenența Regatului Unit timp de 47 ani la UE și statutul său de membru permanent al Consiliului de Securitate al ONU, precum și apartenența la NATO, Regatul Unit trebuie să rămână un partener apropiat al UE. Este important să avem un Acord care să asigure cooperarea continuă, în special în domeniile cheie precum: industrie-comerț, energie, cercetare, spațiu și roaming, care intră și atribuțiile comisiei ITRE”, a explicat eurodeputatul PPE.

El a făcut aceste declarații în cadrul dezbaterii de miercuri, 17 februarie, în ITRE cu reprezentanții Comisiei pentru Afaceri Externe și ai Comisiei pentru Comerț Internațional pentru punerea la punct a noului parteneriat cu Regatul Unit al Marii Britanii.

„Avem nevoie de concurență echitabilă și loială, avem nevoie să protejăm IMM-urile de consecințele Brexitului și să nu le încurcăm activitatea în hățișul birocratic, la fel cum avem nevoie de colaborare în domeniul științei, tehnologiei de ultimă generație și al Energiei – având în vedere interconectarea ambelor piețe ale energiei”, a mai subliniat Cristian Bușoi.

Sursa: caleaeuropeana.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Articol dubios despre România apărut în presa de la Budapesta...

2 Maneaua care a înnebunit planeta. Melodia este în centrul unei controverse uriaşe

3 Sfidare fără precedent / Kazahstanul a vândut Statelor Unite 81 de avioane militare de fabricație sovietică, prin intermediul unor firme offshore!

4 Justiția din Ro a comis-o din nou! Asta e din aia jegoasă, făcută în nesimțire!

5 Ce se întâmplă în China?