Președintele Consiliului de Supraveghere de la OMV demisionează din funcție

Președintele Consiliului de Supraveghere de la OMV demisionează din funcție

Grupul energetic austriac OMV, proprietarul Petrom, a anunțat vineri că președintele Consiliului de Supraveghere, Peter Oswald, va demisiona din funcție în data de 18 mai 2016, informează un comunicat de presă. Peter Oswald, care este și director general al producătorului de hârtie și ambalaje Mondi Europe & International, a explicat că a decis să demisioneze deoarece "angajamentele simultane la Mondi și OMV au crescut în mod semnificativ în ultimele luni". Peter Oswald a fost numit președinte al Consiliului de Supraveghere de la OMV în luna mai 2015, când i-a succedat în funcție lui Rudolf Kemler.

Luna trecută, OMV a anunțat că în 2015 a înregistrat pierderi nete de 1,255 miliarde euro, după un profit de 527 milioane euro în 2014, în timp ce vânzările grupului au scăzut cu 37% în ritm anual până la 22,527 miliarde euro. Cu toate acestea, conducerea companiei va propune acordarea unui dividend redus de un euro pe acțiune pentru anul financiar 2015.

Grupul austriac OMV este acționarul majoritar al Petrom, cu o participație de 51,01%, în timp ce Ministerul Economiei deține un pachet de 20,64% din acțiuni, iar Fondul Proprietatea 20,11%. Petrom este cea mai mare companie românească de petrol și gaze, cu activități în sectoarele Upstream (Explorare și Producție), Downstream Oil (Rafinare și Marketing), Downstream Gas (Gaze și Energie).

AGERPRES

 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 S-a ținut de cuvânt! Bolojan a tăiat joi jumătate din posturile de la CJ Bihor și desființează trei structuri …

2 Un jandarm sibian de 43 de ani, coronasceptic, a murit după ce s-a infectat / Căpitanul Ionuț Câmpean, acum câte…

3 FOTO Priviți unde și-a parcat mașina Nicușor Dan în prima zi de Primar General al Capitalei

4 VIDEO Primul Guvern USL s-a făcut în Dubai, pe marginea piscinei hotelului Atlantis / Scheletele lui Ponta și Gh…

5 Asta este consiliera șefului AEP! Mitulețu-Buică tocmai i-a acordat o insignă și o diplomă de excelență!