Preşedintele Coreei de Sud se vaccinează împotriva COVID-19 pentru a participa la summitul G7

Preşedintele Coreei de Sud se vaccinează împotriva COVID-19 pentru a participa la summitul G7

Preşedintele sud-coreean Moon Jae-in a fost vaccinat marţi împotriva COVID-19 cu prima doză de ser produs de AstraZeneca, în vederea participării la summitul G7 din Regatul Unit, în 11-13 iunie, transmite Yonhap.

Liderul de la Seul a primit injecţia la centrul de sănătate publică Jongno din apropierea reşedinţei sale oficiale, Casa Albastră. Odată cu el s-a vaccinat şi soţia sa, Kim Jung-sook, şi nouă oficiali din cadrul preşedinţiei.

În Coreea de Sud a început marţi administrarea vaccinului AstraZeneca şi pentru populaţia cu vârste de peste 65 de ani, după o amânare din cauza posibilelor probleme de siguranţă. Autorităţile sud-coreene au comunicat luni că nu au găsit nicio corelaţie între vaccinul respectiv şi formarea unor cheaguri de sânge.

Preşedintele Moon va primi probabil a doua doză de vaccin la jumătatea lui mai. Intervalul recomandat de AstraZeneca între cele două doze este de 8-12 săptămâni.

Şeful statului, în vârstă de 68 de ani, a beneficiat de o excepţie din partea Agenţiei de Control şi Prevenire a Bolilor din Coreea de Sud (KCDA), care stabileşte listele de priorităţi la vaccinare, pentru a putea fi prezent la summitul de la Carbis Bay, în Cornwall. Directorul securităţii naţionale, Suh Hoon, a fost considerat de asemenea un caz urgent din motive diplomatice. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Articol dubios despre România apărut în presa de la Budapesta...

2 Maneaua care a înnebunit planeta. Melodia este în centrul unei controverse uriaşe

3 Sfidare fără precedent / Kazahstanul a vândut Statelor Unite 81 de avioane militare de fabricație sovietică, prin intermediul unor firme offshore!

4 Ce se întâmplă în China?

5 VIDEO Cum a întâmpinat-o Ion Iliescu pe prima procuroare care cercetează Mineriada din 1990