Președintele Dumei avertizează că rolul de "polițist mondial" va avea consecințe pentru SUA

Viaceslav Volodin, președintele Dumei de Stat (camera inferioară a parlamentului rus), a avertizat vineri că rolul de "polițist mondial" ar putea avea consecințe pentru SUA, anunțând că Duma se va adresa astăzi cu un apel către Europa în contextul atacului american asupra bazei siriene de lângă Homs, relatează agenția de presă TASS.

"Nu exclud că încă de astăzi vom discuta acest subiect și vom lansa un apel către Adunarea Parlamentară a OSCE și Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei. Țările europene trebuie să înțeleagă că tot ceea ce fac acum Statele Unite ale Americii, lovind Siria, se poate întoarce împotriva noastră, împotriva tuturor țărilor europene", a afirmat Volodin, un apropiat al președintelui rus Vladimir Putin.

În opinia sa, atacul american asupra bazei aeriene siriene a asigurat practic un răgaz grupării jihadiste Statul Islamic. "ISIS .... aplaudă astăzi SUA, care i-au acordat o pauză și posibilitatea de a-și consolida forțele", a spus președintele Dumei de Stat, adăugând că acum sunt practic "anulate" toate măsurile întreprinse de Rusia și de cei care au sprijinit aceste măsuri, între care și SUA, în problema siriană și care vizau de fapt combaterea terorismului.

Viaceslav Volodin a cerut să se facă totul pentru a preveni evoluția evenimentelor din Siria după scenariul irakian.

La fel ca administrația de la Kremlin, președintele Dumei a insistat că atacul cu rachete american a fost efectuat "sub pretextul complet fals" că Siria ar deține arme chimice, în timp ce aceasta nu ar fi adevărat, susține el.

SUA au ripostat în noaptea de joi spre vineri la presupusul atac cu arme chimice al regimului Bashar al-Assad, lansând 59 de rachete de croazieră asupra unei baze siriene de lângă Homs, au relatat anterior agențiile internaționale de presă.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Liviu Avram spune adevărul: Dragă bugetarule, tu te bucuri, dar salariul tău de azi îmi omoară mie pensia de m…

2 Vela, dormi? / Un pompier din București, cercetat disciplinar după ce l-a criticat pe Arafat pe Facebook: Stop s…

3 Foto hot! / Nora lui Dragnea, fără sutien pe Instagram!

4 Liviu Avram / Când mai auziți vreun pesedist că îngână șlagărul „Noi am mărit salarii”, onorați-l cu un scuipat…

5 Firma de bodyguarzi a lui Sorin Ovidiu Bălan, vedetă a Antenei 3, țeapă de milioane de euro trasă statului rom…

recomandări

Te ia DNA: Victor Ponta

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Dormitorul lui van Gogh e de închiriat pe Airbnb