Președintele, după Consiliul European: Ne luptăm să obținem o sumă considerabil mai mare pentru România în următorul exercițiu bugetar

Președintele, după Consiliul European: Ne luptăm să obținem o sumă considerabil mai mare pentru România în următorul exercițiu bugetar

Preşedintele Klaus Iohannis a participat vineri la reuniunea Consiliului European în format videoconferinţă. Șeful statului spune că va cere fonduri mai multe pentru România în următorul exercițiu bugetar, față de actualul exercițiu, care a avut o alocare de 44 de miliarde de euro.

Klaus Iohannis a făcut declarații la finalul întrunirii liderilor europeni. El a anunțat că viitorul buget UE se va discuta împreună cu fondurile de relansare a economiei, în contextul crizei declanșate de pandemia de coronavirus.

„Ne-am înțeles să discutăm în continuare bugetul multianual și fondul de recuperare la pachet, să le îmbinăm. Pe de altă parte, s-a văzut astăzi, în videoconferință, că încă este nevoie de destul de multe discuții pentru a pune toate lucrurile la punct. Încă nu toată lumea este lămurită cum trebuie abordată suma finală pentru fondul de recuperare și, de asemenea, trebuie să mai discutăm anumite condiții în care se pot acorda aceste sume”.

Șeful statului a vorbit și despre fondurile alocate României de la bugetul european, pentru viitorul exercițiu financiar, 2021-2027.

„În actualul exercițiu bugetar, România a primit, a avut dreptul la 44 de miliarde de euro. Eu, și împreună cu mine întreaga echipă a României, ne luptăm ca să obținem o sumă considerabil mai mare pentru următorul exercițiu bugetar și, de asemenea, ne luptăm ca să obținem condiții de implementare favorabile pentru România. Asta înseamnă bani pentru dezvoltare economică, pentru mediul de sănătate, pentru autostrăzi și pentru căi ferate, pentru apă și canalizare, pentru educație, pentru energie regenerabilă și multe alte lucruri. Cred că este evident că România are nevoie de bani europeni pentru a ajunge din urmă media țărilor din Uniunea Europeană”, a mai arătat Klaus Iohannis.


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…